Ingezonden persbericht


TietoEnator en Unisys slaan handen ineen om outsourcingkansen te benutten

Schiphol-Rijk, 21 september 2007 - TietoEnator en Unisys Corporation (NYSE:UIS) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om samen outsourcingdiensten en -oplossingen aan te bieden aan een selectieve groep cliënten in Scandinavië en de rest van de wereld. De overeenkomst biedt een kader dat Unisys en de Processing & Network divisie van TietoEnator in staat stelt samen te werken aan services-oplossingen waaronder ICT-consulting, datacentra- en applicatiediensten en een eindgebruiker support.

"Unisys en TietoEnator passen in dit verband perfect bij elkaar,"zegt Ari Karppinen, Business Area President bij TietoEnator Processing & Network. "De expertise van Unisys in outsourcingoplossingen en wereldwijde dienstverlening vullen onze expertise perfect aan. TietoEnator heeft het volste vertrouwen dat deze samenwerking beide organisaties de mogelijkheid biedt om het bereik te vergoten en nieuwe klanten te winnen in Scandinavië en elders."

TietoEnator en Unisys hebben al vaker samengewerkt op grote contracten, vooral in Scandinavië. De twee bedrijven hebben gezamenlijk cliënten van diensten voorzien, voornamelijk telecomoperators. Deze overeenkomst biedt beide organisaties de mogelijkheid samen internationale bedrijven in Scandinavië en Europa te benaderen.

"De overeenkomst met TietoEnator zal de positie van Unisys in Scandinavië versterken. Het geeft ons de mogelijkheid een uitgebreide reeks outsourcingoplossingen aan te bieden voor managed applicatieservices en andere gebieden die van belang zijn voor de bedrijfsstrategie van onze cliënten", zegt Hugo Langhaug, vice president en general manager, Scandinavië, Unisys.

Over TietoEnator

TietoEnator is een vooraanstaande architect in het bouwen van een efficiëntere informatiegemeenschap en één van de grootste IT-service providers in Europa. TietoEnator is gespecialiseerd in consulting, ontwikkeling en hosting van bedrijfsoperaties van klanten in de digitale wereld. De diensten van de groep zijn gebaseerd op een combinatie van industrie-specifieke kennis en de meest recente informatietechnologie. TietoEnator heeft ongeveer 16.000 experts in bijna 30 landen. www.tietoenator.com

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.