PERSBERICHT

Aantal pagina's: 2

Schiedam, 21 september 2007

Aandeelhouders RT Company stemmen voor overname Vivenda

Goedkeuring overname Vivenda
Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van RT Company NV ("RT Company") op 21 september 2007 in Rotterdam is de overname van Vivenda BV ("Vivenda") door RT Company goedgekeurd, met de steun van 56 % van de aanwezige aandeelhouders.

Op 5 september 2007 is bekendgemaakt dat RT Company en de Groote Zandschulp I B.V. ("De Groote Zandschulp") op 5 september 2007 een nieuwe overeenkomst hebben gesloten voor de
overname van Vivenda met haar dochters Vivenda Magazine B.V, en Esto B.V. voor EUR 7,5 miljoen.Naast deze vaste koopprijs is RT Company mogelijk een earn out betaling verschuldigd aan De Groote Zandschulp, welke hieronder nader uiteen wordt gezet. Daarnaast zal een
onderhandse plaatsing van aandelen RT Company voor een maximumbedrag van EUR 500.000 bij De Groote Zandschulp plaatsvinden

De nieuwe overeenkomst heeft onder meer tot gevolg gehad dat de aandeelhouders van RT Company opnieuw hun goedkeuring moesten verlenen aan een overname van Vivenda.

Daarnaast hebben de aandeelhouders ingestemd met een statutenwijziging, waarbij de naam van RT Company NV, onder opschortende voorwaarde van tenuitvoerlegging van de Vivenda transactie, zal worden gewijzigd in Vivenda Media Groep NV.

De aandeelhouders hebben tevens ingestemd met alle overige voorstellen die geagendeerd waren, waaronder:


- De delegatie van het recht nieuwe aandelen RT Company aan de Groote Zandschulp uit te geven in het kader van de Vivenda transactie tegen de nominale waarde van EUR 0,20 per aandeel;

- De heer C. van Versendaal is voorgedragen en benoemd tot CEO van de onderneming,
onder de opschortende voorwaarde dat de overname van Vivenda formeel zal worden uitgevoerd;

Transactie en financiering
RT Company is voornemens om alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Vivenda, haar deelneming Esto BV en haar deelneming Vivenda Magazine BV te verwerven voor EUR 7,5 miljoen.

De closing van de gehele transactie is voorzien zeven werkdagen na goedkeuring van het prospectus.

Pagina 1 van 2Pagina w vwn 2ompany.nl Page 1 of 2
1wa.rtc

De koopsom die door RT Company zal worden betaald, wordt verrekend met de stortingsplicht die De Groote Zandschulp heeft op de aan haar nieuw uit te geven aandelen, zijnde in totaal ca 25 miljoen aandelen RT Company tegen een uitgifte koers gebaseerd op een gemiddelde beurskoers over de twintig handelsdagen voorafgaande aan de closing. In het kader van het toelaten tot de handel van deze effecten op Eurolist by Euronext Amsterdam wordt een door de AFM goed te keuren prospectus voorbereid. Naast deze initiële koopsom zal mogelijk een earn
out betaalbaar worden over het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening van Vivenda en haar dochtermaatschappijen over het boekjaar 2008. Deze earn out wordt betaalbaar indien het resultaat van Vivenda over het boekjaar 2008 hoger is dan EUR 800.000. In een dergelijk geval wordt een earn out betaalbaar aan De Groote Zandschulp,welke als volgt wordt berekend: (daadwerkelijke resultaat ­ EUR 800.000) maal 10. Deze vergoeding is, naar keuze van Koper, betaalbaar in contanten dan wel in aandelen RT Company. De uitgiftekoers van de aandelen RT wordt als volgt berekend: het gemiddelde van (i) de koers van het aandeel RT Company, waartegen op de transactiedatum van de Vivenda transactie aandelen RT Company aan De Groote Zandschulp worden uitgegeven (uitgaande van een nominale waarde per aandeel van EUR 0,20) en (ii) de gemiddelde slotkoers van het aandeel RTC over de 20 handelsdagen voorafgaand aan 1 juli 2009 dan wel indien dit eerder is, voorafgaand aan de datum van levering van de aandelen (uitgaande van een nominale waarde per aandeel van EUR 0,20).

Door verwerving van Vivenda en de uitgifte van aandelen terzake, doch voor de betaling van een mogelijke earn out, zal het totaal aantal uitstaande aandelen RT Company circa 43 miljoen worden.

Strategische kernpunten
Aansluiting bij RT Company biedt Vivenda de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten versneld te introduceren. Met de vergrote slagkracht en schaalgrootte is de onderneming beter in staat in te spelen op de marktontwikkelingen. Daarnaast sluit een aantal participaties van RT Company goed aan bij de visie van Vivenda, wat mogelijkheden tot kruisbestuiving biedt.

Over RT Company
Het beleid van de vennootschap is erop gericht het houden c.q. uitbreiden van de bestaande participaties in niet-beursgenoteerde ondernemingen, waaronder onder andere DigiNotar Holding, Ooip Syndication en Meyer Monitor, alsmede het operationeel actief worden in de media en ICT sector door het verkrijgen van meerderheidsbelangen in ondernemingen in deze sector.

Einde persbericht

RT Company N.V.