Ingezonden persbericht


Persbericht 20-09-2007

HAAGSE POPWEEK 2007

GROOT SUCCES

Den Haag 10 dagen in de ban van live muziek

Na 10 dagen met meer dan 125 bands op verschillende locaties in Den Haag en de afsluiting in het Paard van Troje heeft de Haagse Popweek bewezen dat er een groot aanbod is aan muziek in Den Haag. Van 6 tot en met 15 september was Den Haag in de ban van live muziek.

Het was de drukst bezochte Popweek tot nu toe. Het drukke programma gaf wel eens moeilijkheden als je alle acts had willen zien. Voor het eerst in de historie van de Popweek opende en eindigde met een feest in het Paard van Troje, bibliotheekoptredens door de hele stad en 2 dagen een buitenpodium. De Popweek vond dit jaar plaats in september in plaats van de gebruikelijke herfstvakantie in oktober. Desondanks bleef het publiek niet weg. Met meer dan 10.000 bezoekers kan er gerust gezegd worden dat het een zeer geslaagde editie was. De Popweek geeft een goed beeld van de hedendaagse popmuziek in Den Haag.

Het programma bestond uit veel elementen, zoals CD presentaties, een popdebat en samenwerkingsverbanden met andere organisaties. Een opzet die achteraf gezien een succesformule blijkt te zijn en de volgende editie zeker zal worden uitgebouwd. De Popweek 2007 bood meer dan 130 liveoptredens en uitreikingen van de Haagse Popprijs en de Ramoonaa Award en was hiermee een mooie start van het nieuwe culturele seizoen in Den Haag. De Haagse Popweek heeft dit jaar veel landelijke aandacht genoten. Van de Volkskrant en Telegraaf tot aan de landelijke 3voor12 van de VPRO. Ook de lokale media besteedde veel aandacht aan de Haagse Popweek.

De Haagse Popweek laat zien dat Den Haag met recht popstad nummer 1!

Enkele persclippings op internet:
http://3voor12denhaag.nl
http://westpop.westonline.nl/mms_video/2007/0609-westpop.wmv http://westpop.westonline.nl/mms_video/2007/1309-westpop.wmv http://www.musicfrom.nl/magazine/verslagen/26181/lange-haagse-popweek-in-vogelvlucht.html

De Haagse Popweek wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag afdeling Cultuur, Gemeente Den Haag afdeling City Marketing, Fonds 1818 en de Pop Hot Spot De Haagse Popweek wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum. Voor meer info over de Haagse Popweek 2007: Haags Pop Centrum, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag, 070-3457457 of www.haagsepopweek.nl

-----------------------
(pic)


---- --