Ingezonden persbericht


Persbericht

21 september 2007

Zebra Technologies benoemt Anders Gustafsson als Chief Executive Officer

~ Mede-oprichter Ed Kaplan treedt af als CEO en bestuursvoorzitter: directie kiest Michael A. Smith als nieuwe voorzitter ~

Zebra Technologies maakt bekend dat Anders Gustafsson vanaf 4 september 2007 werkzaam is als Chief Executive Officer en lid van de raad van bestuur. Gustafsson volgt Edward L. Kaplan op, Zebra s voorzitter en CEO die na 37 jaar aftreedt. Kaplan heeft Zebra mede-opgericht samen met Gerhard Cless, die tegenwoordig executive vice president en lid van de raad van bestuur is. Kaplan blijft tot het eind van zijn termijn in het bestuur, wat concreet betekent tot aan de aandeelhoudersvergadering in mei 2008. Hij zal bovendien als adviseur optreden voor Anders Gustafsson.

Voordat hij in dienst trad bij Zebra Technologies, was Anders Gustafsson (47) werkzaam als CEO van Spirent Communications plc, een vooraanstaand telecommunicatiebedrijf. Bij Spirent heeft Gustafsson in de loop der tijd gedane acquisities geïntegreerd en de organisatie gestroomlijnd om significante kostenbesparingen te realiseren. Hiervoor was Gustafsson onder andere werkzaam als senior executive vice president bij Tellabs en bekleedde hij executive functies bij Motorola en Network Equipment Technologies.

De raad van bestuur van Zebra heeft Gustafsson benaderd vanwege zijn (product)technische kennis, zijn sales en marketing expertise en zijn internationale ervaring. Wij zijn erg blij met Anders Gustafsson als Zebra s nieuwe CEO , zegt Edward Kaplan. Ik zie er erg naar uit om samen met hem het sterke platform dat we de afgelopen jaren hebben gebouwd verder te verstevigen. Hij is een getalenteerd persoon die ervoor zorgt dat Zebra zich de komende jaren verder zal ontwikkelen.

Gustafsson heeft een M.B.A. aan de Harvard Graduate School of Business behaald en een Master of Science graad in electrical engineering aan de Chalmers University of Technology in Gothenburg, Zweden.

Naar aanleiding van zijn aanstelling zegt Gustafsson: Ik heb enorm veel zin om samen met het Zebra-team strategieën te ontwikkelen en uit te voeren om zo de best mogelijke resultaten voor onze aandeelhouders te behalen. Binnen de industrie heeft Zebra een leiderspositie verworven en Zebra is klaar om haar activiteiten verder uit te breiden.

Als gevolg van de directiewijzigingen, zal Michael A. Smith voorzitter van de raad van bestuur worden. Hij is sinds 1991 lid van het bestuur. Smith: Iedereen binnen Zebra ziet er naar uit met Anders samen te werken om nieuwe bedrijfsmogelijkheden te ontdekken en verder te groeien.

(397 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Zebra Technologies
Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA) is leverancier van innovatieve en betrouwbare on-demand printoplossingen voor beveiligingsapplicaties en het verbeteren van bedrijfsresultaten in meer dan 100 landen wereldwijd. Meer dan 90 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruikt Zebra-printers. Diverse applicaties profiteren van de thermische barcode- en smart label-, bon- en kaartprinters van Zebra. Dit resulteert in verbeterde beveiliging, hogere productiviteit, betere kwaliteit, lagere kosten en betere klantenservice. De onderneming heeft inmiddels meer dan zes miljoen printers verkocht, waaronder RFID- en draadloze mobiele printoplossingen, ZebraDesigner"-software , ZebraLink" connectivity-oplossingen, originele Zebra print supplies en Zebra Care"-diensten. Meer informatie vindt u op: www.zebra.com .

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Mikel van Urk van Zebra Technologies: Tel: +31 (0)30 69 27 121
E-mail: mvanurk@zebra.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com