Gemeente Goirle

Koninklijke onderscheiding S.W.Douma uit Goirle

De burgemeester van de gemeente Goirle, mevrouw M.G. Rijsdorp, zal op vrijdag 21 september 2007 een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heer S.W. Douma uit Goirle. De onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau is aan de heer Douma (64) toegekend voor zijn vele verdiensten op wetenschappelijk, bestuurlijk en maatschappelijk terrein.

De uitreiking vindt rond 17.00 uur plaats in de Blauwe Zaal van het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven, Den Dolech 2, Eindhoven. Voorafgaand aan de uitreiking houdt professor dr. Douma vanaf 16.00 uur zijn afscheidscollege.

Ondernemingsstrategie en economische organisatietheorie Als toonaangevend en gezaghebbend deskundige op het gebied van ondernemingsstrategie en economische organisatietheorie heeft dr. Douma zowel in wetenschappelijke als bestuurlijke zin in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van de kwaliteit van het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek aan de Universiteit van Tilburg (1986-2003) en de Technische Universiteit Eindhoven (2003-heden).
De invloed van zijn wetenschappelijk werk strekt zich tot ver over de grenzen van Europa uit.
Daarnaast heeft de heer Douma een keur van maatschappelijke activiteiten verricht, zowel op zijn vakgebied als daarbuiten. Zo was hij onder meer voorzitter van het Bedrijfsfonds voor de pers en vervulde hij functies in nationale en internationale commissies en organisaties.