Beestachtig goede ambities, wereldveranderend doe-evenement


EMMEN, 20070613 -- Nederland staat bekend om haar klaagcultuur maar toch zijn er heel veel mensen die persoonlijk, institutioneel of zakelijk graag iets zouden willen doen aan de dingen die hen zorgen baren. Globalisering, het milieu, de zorg, onze veiligheid, interculturele problemen en dat soort zaken zijn thema's die ons via de media en het dagelijks leven bezig houden maar waar we weinig mee denken te kunnen doen als eenling. Het evenement 'Beestachtig goede ambities', dat op 21 september aanstaande wordt gehouden in het Dierenpark Emmen, brengt daar verandering in.

Als verzamelplek van ambitieuze Nederlanders biedt het evenement aan iedereen de kans om mee te denken en vooral ook doen over thema's die de deelnemers zelf aan de orde stellen. Op 8 juni 2007 heeft een soortgelijk evenement plaatsgevonden onder de naam "Beestachtig goed Leiderschap" (zie foto' s - www.marktleiderschap.nl/downloads/Beestachtig.pdf ). De aanwezige deelnemers waren zo enthousiast over de intieme inter-persoonlijke relatie die was ontstaan tussen hen dat velen suggereerden er een regelmatig terugkerend fenomeen van te maken met behoud van de entourage en de structuur. Men suggereerde concrete vraagstukken te gaan behandelen, doelgericht en diepgaand, gebruik makend van de speciale sfeer die de organisatie weet te realiseren. Daaruit is dit initiatief ontstaan en ook de eerste vier thema's die op 21 september 2007 onderworpen gaan worden aan een gezamenlijke visievorming met het oog op een mogelijke monografische voortzetting van elk van deze initiatieven in het 3 maandelijks terugkerend evenement.
De vier thema's voor 21 september zijn:
* "afval als grondstof van de toekomst",
* "zorg is geen kostenpost maar een universeel recht",
* "grondstofschaarste oplossen door innovatie",
* "de mens als onderdeel van de natuur".

De unieke inspirerende locatie is de flora en fauna van het prachtige Dierenpark Emmen, de structuur om doelgericht tot werkbare ideeën te komen is in handen van organisator en leiderschap-ambitiecoach Jean-Paul Close (5K Consultancy) en het programma zit vol met workshops en presentaties van vooraanstaande sprekers om de deelnemers te stimuleren met elkaar inspiratie op te doen, na te denken en daadwerkelijk iets te gaan ondernemen, zelfstandig of gezamenlijk.

Met deze sfeer wil de organisatie ambitieuze mensen bij elkaar brengen die daadwerkelijk iets willen veranderen in de wereld door er zelf aan te beginnen. Zoals een van de deelnemers uitdagend stelt: "Wij hebben de wereld geleend van onze kinderen en moeten hem beter teruggeven".

De mensen die reeds hebben deelgenomen aan het eerste congres vormen de basis van de netwerkclub die hieruit is voortgekomen "de 6e kracht" en die het gezamenlijke belang en ambitieuze doelgerichtheid vertegenwoordigd waardoor de deelnemers terug blijven keren naar het evenement en onderling acties ondernemen. Elke ambitieuze Nederlander is hierbij uitgenodigd om vrijblijvend lid te worden van de club en deel te nemen aan "Beestachtig goede Ambities" op 21 september.