Bart Chabot roept op tot schrijven van Nationale Ode aan de Herfst


ARCEN, 20070830 -- Schrijver Bart Chabot gaat op 21 september samen met het Nederlandse volk een Nationale Ode aan de Herfst brengen. Hij roept vanaf 31 augustus in dagblad Metro de komende weken iedereen op om met hem de Nationale Ode te schrijven. Het resultaat wordt bij het begin van de herfst op 21 september in Metro gepubliceerd.

De Nationale Ode aan de Herfst is een initiatief van bierbrouwer Hertog Jan uit Arcen in samenwerking met Bart Chabot. Het herfstseizoen staat bij de Arcense bierbrouwer dit jaar in het teken van Ode aan de Herfst. Zo zullen vanaf 21 september op speciaalbier-verpakkingen van Hertog Jan Odes aan de Herfst verschijnen, geschreven door Bart Chabot, Martin Bril, Yvonne Kroonenberg en Leon de Winter. De odes van deze bekende schrijvers worden ook op grote banieren in diverse parken in Nederland opgehangen om bij te dragen aan het herfstgevoel. Via www.hertogjan.nl kan men vrienden of bekenden vanaf 21 september ook een persoonlijke Ode aan de Herfst brengen.

Bijzonder initiatief

Bart Chabot: "Het is een bijzonder initiatief dat een bierbrouwer rond de herfst een literaire campagne start. Ik waardeer deze originele manier om extra beleving rond het prachtige herfstseizoen te creëren en werk daar dan ook graag aan mee via de Nationale Ode aan de Herfst".
Op 31 augustus geeft Bart Chabot in dagblad Metro de eerste drie regels voor de Nationale Ode aan de Herfst. Vervolgens kan iedereen daarop de volgende drie regels bedenken en insturen naar odeaandeherfst@hertogjan.nl . In de daarop volgende weken kunnen dan steeds weer drie regels aan de Nationale Ode aan de Herfst worden toegevoegd, die op 21 september compleet zal zijn en die dag in dagblad Metro wordt gepubliceerd. De deelnemers die de regels inzenden die aan de Nationale Ode aan de Herfst worden toegevoegd, maken onder andere kans op een hoogstpersoonlijk weekendarrangement bij de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Dit omvat onder meer een exclusieve rondleiding en proeverij van de bijzondere Hertog Jan speciaalbieren door meesterbrouwer Gerard van den Broek.