Utrechtse paardendagen: show en spektakel


UTRECHT, 20070903 -- Het spektakel van de Utrechtse Paardendagen barst weer los in de vertrouwde Veemarkthallen te Utrecht en wel van 21 t/m 23 september a.s.. Een weekend lang topsport, show en spektakel. Een groots opgezet strodorp zal uiteraard niet ontbreken.

De vrijdag en zaterdag draait het tijdens de Utrechtse Paardendagen als vanouds om de
tuigpaarden, Friezen en Hackney's met op zaterdag een groot aantal Nederlandse en KNHS-kampioenschappen. Alle toppers uit deze tak van paardensport verschijnen op zaterdag in de ring. Deze dag vindt ook de nationale geitenkeuring plaats. Nieuw is de educatieve Showpaardavond op vrijdag, na de nationale Hackney-keuring. Tijdens deze avond wisselen clinics en shows met tuigpaarden, Hackney's en Friezen elkaar af in een 3 uur durend programma.

ZONDAG FAMILIEDAG
De familie-dag staat voor gezelligheid met veel extra activiteiten voor de kinderen.
Bij de showring kunt u onder andere genieten van de fabelachtige show van Fantasia Arabica.Fantasia Arabica neemt u mee in de wondere sprookjeswereld van duizend-en-één nacht. Hogeschool- en vrijheidsdressuur in Oosterse sfeer, gebaseerd op vertrouwen en harmonie tussen mens en paard. Sexy buikdanseressen, romantische Egyptische muziek, authentieke tuigen, tijdens deze show waant u zich even in het prachtige Egypte. Faiyum, de spierwitte Arabisch Volbloed die de hoofdrol vertolkt, zal uw hart stelen!

Kleindierencircus Robin Hood laat samenspel zien tussen pony's, honden, ratten, ganzen en geiten. Gemotiveerd door zijn grote liefde voor dieren heeft Eric Haverkamp met grenzeloos geduld het vertrouwen gewonnen van zijn dierenschare, wat resulteert in een uniek optreden. Kinderen mogen ook nog een rondje rijden op de pony's van circus Robin Hood.

Voor waaghalzerij wordt gezorgd door de heren van stuntteam Bos, en ongetwijfeld komt het zand omhoog tijdens de spectaculaire mini-marathon vierspannen!
Wie zelf in actie wil komen kan meedoen aan de ringsteekwedstrijd, probeer zo lang mogelijk op het vliegend tapijt te blijven staan of neem zelf de leidsels ter hand en ervaar hoe het is om achter in plaats van op het paard te zitten.

Voor de kinderen is er het kleinste veulen van Nederland (knuffelen toegestaan), een kinderboerderij, een wedstrijd touwtrekken tegen paarden en nog veel meer.In een speciale kinderhoek wordt een kleurwedstrijd gehouden, is een springkussen aanwezig en wordt gegrimeerd. Volop ingrediënten voor een onvergetelijk dagje uit!

Kijk voor het volledige programma op www.utrechtsepaardendagen.nl.
Heeft u vragen? Mail dan naar info@utrechtsepaardendagen.nl of bel 0162-850702.