Ingezonden persbericht




WK Jeugd Flagfootball te Lelystad!

Nederland gastland voor 1e WK American Football Jeugd!

Het is een opkomende sport en wij Nederlanders blijken er goed in te zijn! Niet èèn maar twee Europese kampioenen zullen Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het deze wereld kampioenschappen. Voor diegene die het nog niet wisten; Nederland heeft tijdens het Europese kampioenschap in Engeland vorig jaar twee teams kampioen zien worden! Dit is een unieke prestatie! Zeker als je kijkt naar de historie van de sport in Europa en over de gehele wereld!

Mede daardoor heeft Nederland de eer om het de Wereldkampioenschappen te organiseren. Een fantastisch evenement waar veel landen aan mee zullen doen! Nu hebben we in Nederland wel vaker een wereldkampioenschap binnen een sport maar nog nooit was dit met American Football, Flag Football, wel te verstaan! Deze Non-contact vorm van het zogeheten "tackle Football" is een beetje de voorbode voor het werk met de pakken en helmen zoals de Admirals. Toch is juist deze vorm van de sport een opkomende sport in Nederland. Steeds meer scholen en verenigingen doen mee met deze interessante en leuke sport. Hier staan de normen en waarden, het respect en de fun in hoog vaandel!

Dat het niet zo maar een sport is blijkt wel uit het feit dat deze sport wereldwijd wordt gespeeld in meer dan 40 landen en dit al gedurende 50 jaar! Een fysiek intens, tactisch en sportief spel waar inzet en inzicht in combinatie gaan met sportiviteit en respect. Maar meer nog is het een fantastische tijd waarin we teams van uit de wereld hier mogen en kunnen bekijken! En voor wie .voor iedereen die iets bijzonders wil meemaken en wil zien hoe American Football nu eigenlijk op een klein veld wordt gespeeld! Oma`s, Opa`s, Moeders, Vaders, kinderen, kleinkinderen ..het is een sport voor het gehele gezin.
Tijd voor iets anders, iets goeds, .iets moois!

Het WK American Jeugd Flagfootball wordt gehouden in Lelystad op: 21, 22, 23 september 2007 De locatie: het sportcomplex SG Lelystad 't kofschip te Lelystad, op het terrein van de AFL Lelystad Commanders.

Jan Robert Sneek

AFBN PR

Tel. : 0031-(0)118-416070

Fax : 0031-(0)118-414901

Mobiel: 06-40710014

---- --