Ingezonden persbericht


---------------------------------------------Persbericht----------------------------------------------------

Spetterend literatuurspektakel in Utrecht
Het Grote Poëziecircus in Tivoli op 21 september 2007

Utrecht, 24 juni 2007 Het Poëziecircus bestaat 10 jaar. Dat viert de organisatie met Het Grote Poëziecircus in Tivoli, Utrecht. Het Poëziecircus pakt uit met optredens van schrijvers, dichters, muzikanten en cabaretiers. Naast publiekslievelingen als Ingmar Heytze, Tommy Wieringa en Ronald Giphart krijgt ook nieuw talent een plek op het podium.

Op 21 september 2007 sprankelt poptempel Tivoli van de literatuur. Tsead Bruinja, Menno Wigman en Vrouwkje Tuinman zijn enkele van de klinkende namen in de verrassende line-up van schrijvers en poëten waarop Het Poëziecircus je trakteert. Het Poëziecircus organiseert spetterende literaire voorstellingen waar prachtige taal en een goede performance hand in hand gaan. Al tien jaar, dus alle reden voor een feestje. 'De line-up van het Grote Poëziecircus bestaat uit die dichters, auteurs en muzikanten die al voor hun grote doorbraak bij Het Poëziecircus optraden,'zegt voorzitter Gina van den Berg, 'Als je een beeld wilt krijgen van de literatuur van de afgelopen tien jaar, is dit je kans. Ook als je niet regelmatig in de boeken duikt, moet je zeker komen.' Naast proza en poëzie is er cabaret, film en frisse ballads van Leine, zwoele jazz van Jo-Anne Vissers en funky songs van PHINX. En na afloop dansen met dichters...

Het Grote Poëziecircus in Tivoli maakt deel uit van een driedaags festival, van 20-22 september, met debat, poetryslam en heel veel literatuur.

Het Grote Poëziecircus in Tivoli

21 september 2007

20.00 u. - 0.30 u (daarna dansen met Dichters) Tivoli, Oudegracht 245, 3511 NL Utrecht

0900-BELTIVOLI (0900-235 84 86)

Over Het Poëziecircus:
Het Poëziecircus organiseert literaire voorstellingen in café's, theaters, op straat en in bed. Tot de activiteiten van Het Poëziecircus behoren Poetryslams en DineZpluZ, literaire diners in samenwerking met de Stadsschouwburg Utrecht. In alle voorstellingen komt De Vertolking terug: een bekende Nederlander draagt voor uit het werk van een dode dichter. Dit jaar waren dat onder andere Ellen ten Damme, Nadja Hüpscher, Jacques Klöters, Henk Westbroek en Frank Groothof.

-------------------------------------------Noot voor de redactie-------------------------------------------