Ingezonden persbericht


Persbericht #2 - 20 augustus 2007

Muziek tijdens het Iraans Film Festival

De tweede editie van het Iraans Film Festival, dat plaatsvindt van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september 2007 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, biedt naast het filmprogramma een gevarieerd muziekprogramma aan. Het festival presenteert een aantal jonge aanstormende Iraans/Nederlandse muziektalenten:

Caspian Hat Dance is de band rondom de charismatische en veelzijdige Sahand Sahebdivani. De zevenkoppige formatie mengt klezmermuziek met aanstekelijke feestmuziek uit Iran en Zuid-Amerikaanse ritmes.

Babak Maddah komt oorspronkelijk uit het zuiden van Iran en is afgestudeerd als drummer/percussionist aan het conservatorium van Amsterdam. Met zijn groep internationale musici maakt hij unieke crossover waarin Iraanse folkmuziek en Amerikaanse jazz en blues samenvloeien.

DJ Ishtar is Iraanse van oorsprong en in het Westen opgegroeid. Ze draait in binnen- en buitenland de nieuwste Globetronica: elektronische muziek waarin oost en west elkaar ontmoeten.

DJ Arash noemt zichzelf de 'levende jukebox'. Zijn laptop zit tot aan de nok vol met liedjes van Iraanse artiesten uit heden en verleden. 8 of 80, uit Iran of uit de rest van de wereld, niemand kan stilzitten als DJ Arash zijn plaatjes draait.

Voor het filmprogramma en de andere activiteiten zie: www.iraansfilmfestival.nl

Iraans Film Festival
21 t/m 23 september 2007
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Reserveren: 030-2320450

Het Iraans Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, VSB Fonds, het Nederlands Fonds voor de Film, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Radio Zamaneh en het Louis Hartlooper Complex.

Einde persbericht