Evenement: Kick-off ICT Innovatieplatform Intelligente Communicatie

28/08/2007 15:22



Freeband Communication



Gezamenlijk innoveren in Intelligente Communicatie basis voor eigen marktkansen.

Evenement: Kick-off ICT Innovatieplatform Intelligente Communicatie

De mens wordt in toenemende mate omringd door intelligente communicatiemiddelen en media, die informatie aanbieden op basis van persoonlijke behoeften. Samen vormen deze middelen en apparaten een altijd aanwezige, intelligente omgeving die steeds vaker het vertrekpunt is van allerlei vormen van economische en sociale interacties en activiteiten. Mobiele breedbandige communicatie biedt onbegrensde innovatiemogelijkheden, zowel voor technologieontwikkelaars als voor organisaties, die deze technologie inzetten in hun processen, producten, diensten en communicatie.

Open innovatie
Innoveren in een dergelijk complex speelveld kun je niet alleen. Daarom is op 21 september van 13-17 uur de kick-off van het ICT Innovatieplatform (IIP) Intelligente Communicatie (locatie: Telematica Instituut te Enschede). De IIP's zijn door ICTRegie in het leven geroepen (www.ictregie.nl) om in een open samenwerkings-verband tussen onderzoekers, bedrijven en/of maatschappelijke instellingen en gebruikers de economische en maatschappelijke innovaties te bevorderen. Partijen, die actief betrokken willen zijn bij de totstandkoming van het IIP Intelligente Communicatie, kunnen zich aanmelden via: www.iipic.nl.

Samen ontwikkelen,individueel benutten
Het IIP Intelligente Communicatie wil onderzoek, innovatie en ontwikkeling in Nederland op het gebied van communicatieoplossingen duurzaam ondersteunen, door te werken aan:
- onderzoeksagenda met een ontwikkelingsvisie voor de langere termijn;
- bijeenbrengen van een sterke innovatiegemeenschap bestaande uit kennisinstellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties, die de ontwikkelde kennis in maatschappelijke relevante innovaties omzet;
- totstandkoming van nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten waarbij de maatschappelijke vraag goed ingebed is; Tijdens de kick-off wordt de strategische onderzoeksagenda vastgesteld en op welke toepassingsgebieden en activiteiten het IIP zich gaat concentreren. Daarbij is te denken aan de volgende thema's: Consumentensystemen, Teledienstverlening, 4G implementatie, Draadloos Plug and Play, Communities en media, ICT for Health, Mobiliteit.

Freeband Communication & IIP Intelligente Communicatie
Via het nationale onderzoeksprogramma Freeband (www.freeband.nl) is de afgelopen 6 jaar een hechte gemeenschap (30 organisaties, 400 onderzoekers) ontstaan rondom samenwerking, onderzoek en innovatie op het gebied van communicatietechnologie, en nog belangrijker, innovatie met behulp van intelligente communicatieoplossingen. Freeband initieert en begeleidt het IIP Intelligente Communicatie.





http://www.iipic.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,