NIOD


Prof. dr. Peter Romijn reikt scriptieprijs Eerste Wereldoorlog 2007 uit

Op vrijdag 21 september vindt in de Erasmus Universiteit Rotterdam de Studiedag Eerste Wereldoorlog plaats, georganiseerd door de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog & de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen. Aan het eind van de studiedag zal de scriptieprijs eerste Wereldoorlog worden uitgereikt.

Meer informatie over de studiedag en de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog zie: www.ssew.nl Meer informatie over de studiedag en de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog zie: www.ssew.nl

Voor inschrijvingen: drs. T.P. Sas (t.p.sas@zonnet.nl)

De Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog is opgericht met het doel een bijdrage te leveren aan het inlopen van de achterstand in Nederland met betrekking tot de kennis over de Eerste Wereldoorlog. Zij tracht dit te bereiken door onder andere:


* Het uitgeven van een jaarboek


* Het organiseren van studiedagen, congressen en lezingen


* Het publiceren van artikelen via deze website en in het jaarboek


* Het beschikbaarstellen van een eigen bescheiden researchafdeling


* Het beschikbaar stellen van publiciteitsruimte t.b.v. auteurs en studenten


* Het publiceren van een nieuwsbrief tbv donateurs


* Het organiseren van studiereizen naar de slagvelden


* Het beschikbaar stellen van een scriptieprijs voor de beste master/doctoraal scriptie. De prijs, groot ¤ 1000,- en mogelijk publicatie van de scriptie in boekvorm, wordt uitgereikt na vaststelling door een wetenschappelijke jury o.l.v. Prof. dr. P. Romijn.

De Stichting kent geen leden. Men kan wel donateur worden en onze doelstellingen ondersteunen. Donaties van minimaal ¤ 13,50 kunnen worden gestort op rekeningnr. 33.64.68.210 t.n.v. de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog, Molenbuurt 15, Akersloot.

Zie: www.ssew.nl

Bestuur van de Stichting

J.H.J. Andriessen (voorzitter), Drs.T.Sas (Secretaris), LKol.b.d. H.van der Zande (Penningmeester) en Dr.P.Pierik (lid)

Raad van Advies Prof. dr. P. Romijn (Universiteit van Amsterdam en NIOD), Dr. M. Kraaijestein (Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit) en Luitenant-generaal b.d. der Artillerie, Prof. W. Loos. Correspondent USA Prof. of History, P. van Tuyll (Augusta State University).

Jury scriptieprijs

Prof. dr. P. Romijn, Prof.dr. W. Klinkert, Dr. I. Tames.

Voor meer informatie over het donateurschap of over de stichting kunt u ons mailen of bellen (Voorzitteer; tel.: 0251-310159, email 170137@quicknet.nl).(Secretaris:06-23952907 Email: t.p.sas@zonnet.nl)