Ingezonden persbericht


UITNODIGINGVOORDEPERS

Schreeuwen voor vrede

Op 21 september viert Nederland de Internationale dag van de Vrede. Op die dag zijn we niet stil, maar gaan we één minuut lang schreeuwen. Op verschillende scholen door het land zullen jongeren één minuut schreeuwen voor vrede, vrijheid en veiligheid wereldwijd.

Op college De Brink te Laren wordt dit groots aangepakt. Zo'n 1000 jongeren zullen om 13:00 één minuut lang schreeuwen, terwijl er witte ballonnen opgelaten worden met een persoonlijke (vredes-) wens of spreuk. Niet alleen de leerlingen van deze school doen mee, ook zo'n 45 jongeren uit post-conflictgebieden zoals Congo, Darfur en Afghanistan zullen aanwezig zijn om te schreeuwen voor wereldwijde vrede.

Graag nodigen we u uit om hierbij aanwezig te zijn. Tijd: 21 september om 13:00
Locatie: College De Brink, Kerklaan 6 te Laren
Als u hierbij aanwezig wilt zijn, dan horen wij dat graag. Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

JuniorSeniorPressDpt
Martine Keukenkamp
E: martine@jr-sr.com
T: 020-53 53 453 (algemeen)

Scream.nl
Ieder jaar op 4 mei herdenken we Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen in een oorlogsgebied sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we massaal en uitbundig onze vrijheid. Maar in een land als Afghanistan is het nog lang niet veilig. Daarom is stilstaan en uitbundig zijn niet genoeg.

Op 21 september viert Nederland de Internationale dag van de Vrede. Op die dag zijn we niet stil, maar gaan we 1 minuut lang schreeuwen! Voor vrede, vrijheid en veiligheid wereldwijd. Tot die tijd verzamelen we door het hele land schreeuwen: op evenementen, op televisie en op de website scream.nl.

Voor meer informatie over de campagne zie ook www.scream.nl