Buitenlandse Zaken België


Datum: 14/09/2007

President Kabila brengt een bezoek aan België

De Congolese President Joseph Kabila, op weg naar New York waar hij de Algemene Vergadering van de VN bijwoont, zal van 21 tot 23 september 2007, een bezoek brengen aan België.

De Congolese President zal onder meer samen met Premier Guy Verhofstadt en minister van Buitenlandse zaken Karel De Gucht een werkvergadering hebben. President Kabila heeft tevens gevraagd om de voorzitters van de Kamer en de Senaat te kunnen ontmoeten, evenals de Vlaamse en de Waalse Minister-Presidenten en enkele partijvoorzitters.

Minister van Buitenlandse zaken Karel De Gucht zal van deze gelegenheid gebruik maken om de situatie in Oost-Congo aan te kaarten na de spanningen en gevechten die zich de afgelopen dagen vooral in de provincie Noord-Kivu hebben voorgedaan.

Minister De Gucht benadrukt dat België wenst bij te dragen tot het herstel van de vrede en stabiliteit in Oost-Congo en de bredere regio. Hij stelt dat de bilaterale en multilaterale contacten die in New York zullen plaatsvinden over Oost-Congo een sterke stimulans zullen zijn richting het herstel van de vrede en de stabiliteit in deze regio.