Ingezonden persbericht


Multidisciplinair festival TodaysArt in den Haag

Persbericht Nedelands
Den Haag, september 2007

Wat gebeurt er op de aardbol?

Oud-studenten Type and Media (KABK) geven de toeschouwer een idee tijdens festival TodaysArt

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is een academie zonder muren en integreert veel werkelijke praktijksituaties in het kunstonderwijs. Tijdens het multidisciplinaire festival TodaysArt op vrijdag 21 en zaterdag 22 september presenteert de afdeling Type and Media in TAG zich aan een groot publiek.

Op dit moment leven er 6,5 miljard mensen op onze planeet. Terwijl jij dit staat te lezen, zijn zij bezig met eten, trouwen, slapen, roken, moorden, televisie kijken, verliefd worden, autorijden of auto's stelen. Het is moeilijk voor te stellen wat er allemaal over de hele wereld tegelijk gebeurt. Ontwerpers Eike Dingler en Ludwig Übele, in 2007 afgestudeerd aan de tweede fase studie Type and Media, ontwikkelden een geluidsinstallatie die de toeschouwer een idee geeft van wat er op dit moment op de aarde aan de gang is. Het project, gefinancierd door Stroom, centrum voor beeldende kunst en architectuur, maakte deel uit van de After Neurath manifestatie (www.stroom.nl). Eerder dit jaar was het in dit kader te zien in het Atrium van het Stadhuis.

Naast de afdeling Type and Media spelen ook alle andere studierichtingen van de KABK een grote rol tijdens festival TodaysArt: ArtScience/Beeld en Geluid, Beeldende Kunst, Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur, Industrial Design, Interactive Media Design en Textiel en Mode.

Type & Media
Type & Media is a full-time one year postgraduate course that gives participants the possibility of delving deeper in type design for different media: not only type for print, but also for film, television, video and the interactive media. The many facets of type design in relation to typography for the different media are covered in various assignments, both practical and theoretical.

Type and Media
Locatie: TAG
Tijd: 20.00 - 01.00 uur
.........................................................…………………………………………………………………………………………….. Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht