GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks wil de vlag uit voor de vrede

Rotterdam, 18 september 2007

GroenLinks vindt dat Rotterdam meer werk moet maken van vredeseducatie en bewustwording. "En daarom moet de Vredesvlag uit op het stadhuis op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede" stelt fractievoorzitter Anneke Verwijs. Zij roept het college tijdens de raadsvergadering dan ook op om de internationaal bekende PACE vredesvlag vrijdag uit te steken.

21 September is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Wereldwijd vinden er optredens, debatten, filmvertoningen en andere activiteiten plaats. "Het is belangrijk om in elk geval één keer per jaar gezamenlijk stil te staan bij oorlog en lijden in de wereld en te bedenken dat we allemaal, hoe klein ook, een bijdrage kunnen leveren aan een vreedzame wereld", aldus Verwijs. "Door de vlag uit te steken op het stadhuis, helpen we mee mensen bewust te maken".

Rotterdam ondersteunt de internationale campagne 'Burgemeesters voor Vrede', die in 1982 door de burgemeester van Hiroshima werd gelanceerd en zich inzet voor de afschaffing van nucleaire wapens en het bevorderen van de wereldvrede. Het uitsteken van de vlag sluit hier uitstekend bij aan.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anneke Verwijs Fractievoorzitter GroenLinks Rotterdam 010-4669314