Donderdag 20 september 2007

Deze week in FEM Business (week 38, vanaf vrijdag 21 september in de kiosk)

Wankel beleid
Hoe stevig is de eerste begroting van de nieuwe minister van Financiën, Wouter Bos, eigenlijk? De financiering blijkt gammel, en toekomstige nieuwe belastingverhogingen worden in kleine letters alvast aangekondigd. Nederland is gewaarschuwd.

Wientjes wil luis in pels kabinet zijn
De voorzitter van VNO-NCW vindt dat het kabinet voor de eerste Miljoenennota niet meer dan een mager zesje verdient. "We zijn helemaal niet of niet helemaal - daar twijfel ik nog over - tevreden met het resultaat", vonnist Bernard Wientjes.

Subsidiemolens draaien op volle zee
Voor de kust verrijst het ene na het andere windmolenpark in zee. Zonder subsidie van het Rijk zijn de parken niet levensvatbaar. "Een windpark op zee is dan op geen enkele manier rendabel te maken", erkent een strateeg van energiebedrijf Eneco.

Grolsch: meer schuim dan bier
Spectaculair waren de jongste halfjaarcijfers Grolsch. Bij nadere lezing blijkt echter dat de bierbrouwer de cijfers leuker voorstelt dan ze in werkelijkheid zijn. Koers en solvabiliteit zakken weg. Hoe gaat het echt met de brouwers van Grolsch?

Executive Life
Lifestyle is serious business. Daarom brengt FEM Business deze week een exclusieve special over het betere leven.

Exclusieve hotels
De zakenreiziger stelt steeds hogere eisen. Super De Luxe hotels rukken op. Een selectie van onderkomens die zelfs de meest verwende reiziger zal verrassen.

Dutch Design
Hij belichaamt het internationale succes van Dutch Design. Het geheim? Marcel Wanders en zijn studio Moooi denken out of the box. Dat gaat zo: "Is het een gaaf idee? Ja? Doen!"

Italiaanse Mode
Creativiteit, ambachtelijk vakmanschap en intelligente marketing gaan er hand in hand. De Italiaanse modehuizen verslaan de concurrentie met gemak.

Tachtig glanzende pagina's vol prachtige foto's en verhalen over exclusief, stijlvol en praktisch design. Executive Life

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 of Jean Dohmen 06-52037025