AutoRai

Toyota RAV4 X-Style combineert krachtige 4WD technologie met stijlvol en elegant design

(9/21/2007)
De populaire Toyota RAV4 is vanaf medio november 2007 verkrijgbaar in een nieuwe, stijlvolle uitvoering: de X-Style (spreek uit: Cross Style). Deze auto past in het programma tussen de Sol en de Executive uitvoeringen.

Hij wordt geleverd met de 2,0 liter VVT-i benzinemotor met handgeschakelde versnellingsbak of automaat én met de 2,2 liter D-4D-F 136 pk dieselmotor met standaard roetfilter. De RAV4 X-Style is leverbaar vanaf 36.985,- euro en staat vanaf medio oktober bij de Toyota dealer.

De Toyota RAV4 is met zijn geavanceerde techniek en permanente vierwielaandrijving comfortabel en veilig. Daarnaast is hij ruim en zeer praktisch. Door een aantal designaccenten voegt de X-Style nog meer distinctie aan de RAV4 toe en wordt daardoor meer dan ooit een gedistingeerde praktische zaken- en gezinsauto voor in de stad en voor de lange afstanden.

Premium crossover
De RAV4 X-Style is gebaseerd op de rijke uitrusting van de RAV4 Sol en beschikt standaard reeds over zaken als automatische klimaatregeling, cruise control en een uitgebreid audiosysteem. De X-Style voegt hieraan onder meer nieuw ontworpen 17-inch lichtmetalen wielen toe met zes spaken en brede 225/65R17 radiaalbanden. Het reservewiel â dat bij de RAV4 normaal achterop zit â is bij de X-Style komen te vervallen en vervangen door een bandenreparatieset. De uitstraling van de X-Style zonder reservewiel achterop is die van een premium crossover.

Privacy Glass en een zilverkleurige bumperbeschermer onderscheiden de X-Style van de bestaande versies van de RAV4. De bumperbeschermer is overigens in zwart uitgevoerd in combinatie met de carrosseriekleur Arctic Green metallic. De andere kleuren die leverbaar zijn op de X-Style, zijn Astral Black, Charcoal Grey metallic en Pacific Blue metallic. Voor de metallic lak geldt een meerprijs van 700,- euro.

Om de luxe uitstraling verder te versterken is de grille afgewerkt met chroom en bevindt zich een chromen sierstrip op de achterklep die hem optisch lager en breder maakt.

Het van huis uit al luxe interieur van de Sol-uitvoering is in de nieuwe X-Style voorzien van een exclusieve X-Style lederen bekleding in de kleurstelling Cognac met antracietkleurige piping en speciaal stiksel. De beide voorstoelen zijn voorzien van verwarming. Desgewenst zijn er nog 4 andere kleuren leder op bestelling leverbaar.

De X-Style past niet alleen qua uitvoering perfect tussen de Sol en de Executive, ook de prijs valt daar mooi tussenin. Ten opzichte van de Sol is de meerprijs van de X-Style met dezelfde motorisering en transmissie 2.000,- euro. De individuele waarde van de extraâs die zijn toegevoegd torent daar ver bovenuit.

Business Line
Net als de andere uitvoeringen van de RAV4 kan ook de RAV4 X-Style worden voorzien van de Business Line, bestaande uit een Full map DVD navigatiesysteem voorzien van een groot beeldscherm met touchscreen functionaliteit en een Bluetooth handsfree systeem met stuurwielbediening. Voor de Business Line geldt een meerprijs van
1.250,- euro (inclusief BTW), die overigens buiten de fiscale bijtelling voor zakelijke rijders valt.