Glamour Awards onderstreping creativiteit Nederlandse showbusiness


AMSTERDAM, 20070809 -- Gert-Jan Dröge krijgt postuum een Glamour Award 2007. Xandra Brood, het nichtje van de in juni overleden televisiepresentator, en weduwe van kunstenaar Herman Brood, neemt de prijs voor hem in ontvangst. De Glamour Awards worden op 21 september 2007 uitgereikt in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Dröge krijgt de prijs omdat hij die volgens organisatie Nederland Positief 'als deskundige pur sang met betrekking tot de glamourwereld' als geen ander verdient. Ook modeontwerpster Sheila de Vries en sieradenontwerper Rodrigo Otazu ontvangen dit jaar een Glamour Award. De door Nederland Positief in het leven geroepen prijs is bedoeld voor bekende Nederlanders die via hun creativiteit voor een positiever Nederland zorgen.

Op 5 juni overleed Dröge op 64-jarige leeftijd aan longkanker. Hij verwierf bekendheid als presentator van Glamourland, waarin hij feestjes en premières afliep van bekende en minder bekende Nederlanders.

De stichting Nederland Positief heeft zich ten doel gesteld om met bekende Nederlanders campagne te voeren voor een positiever Nederland. Jaarlijks organiseert zij de verkiezingen mooiste lach van Nederland en meest positieve Nederlander. Op de eerste dag van de zomer, 21 juni, organiseert Nederland Positief de nationale Positiefdag. Onder andere Yolanthe Cabau van Kasbergen, Gigi Ravelli en Nurlaila Karim zijn ambassadrice van Nederland Positief.





Ingezonden persbericht