Gemeente Valkenswaard

Kledinginzameling op vrijdag 21 september

Op vrijdag 21 september houdt Stichting Het Goed een kledinginzamelingsactie in de hele gemeente Valkenswaard. De stichting zal hiervoor tijdig plastic inzamelzakken verspreiden met daarbij een folder waarop de inzameldag is vermeld. Aan inwoners die kleding willen aanbieden wordt verzocht de kleding in plastic zakken goed zichtbaar aan de trottoirrand te plaatsen vóór 09.00 uur 's ochtends. Belangrijk: mocht bij u geen inzamelzak zijn bezorgd, dan kunt u ook gebruik maken van een gewone huisvuilzak.

Als uw textiel op vrijdag 21 september niet opgehaald is, dan kunt u dit doorgeven op telefoonnummer 040-2387100. Stichting Het Goed maakt dan een afspraak met u om uw textiel op te halen. Textielzakken kunnen ook gedeponeerd worden in de textielcontainers van de gemeente die op diverse plaatsen verspreid staan. U kunt uw textielzakken natuurlijk ook afgeven bij Het Goed aan de van Linschotenstraat 22 (ingang Goorkes 2).

Met vragen over de inzameling kunt terecht bij Het Goed. U kunt bellen naar de Kringloopwinkel in Valkenswaard, telefoon 040-2387100.

Vier inzamelingen per jaar
De gemeente neemt diverse maatregelen om het gescheiden aanbieden van huishoudelijk afval te bevorderen. Eén daarvan is het verlenen van vergunning voor het houden van vier huis-aan-huis kledinginzamelingsacties per jaar. De gemeente heeft vergunning verleend aan Stichting Het Goed (die ook de Valkenswaardse Kringloopwinkel beheert) voor de hierboven aangekondigde inzameling in het derde kwartaal van 2007. Deze Stichting heeft ook een inzameling gehouden in het eerste kwartaal. Voor de andere kwartalen werd vergunning verleend aan Stichting Aktie '68 uit Maastricht. De inzamelingen worden tijdig aangekondigd via Valkenswaard Om Te Weten, de gemeentepagina in de Kempener Koerier en deze website.

download document: Kledinginzameling op vrijdag 21 september