Perdu

21 en 22 september

EEN REEKS ONGEWONE LEZINGEN IN HET MUSEUMCAFE BIJZONDERE COLLECTIES

Met op vrijdag:
Will Holder
Atte Jongstra

Met op zaterdag:
Dante Oei
Antoine Beuger

Aanvang eerste lezing: 19:45
Aanvang tweede lezing: 21:00
Entree: 8 euro (reservering bij Perdu aanbevolen - via de website of via 020-4220542 - lees meer hierover in de brief die Crea aan de bezoekers van Perdu schreef: http://www.box.net/encoded/9271519/92327557/6a40eb4637712d8d5bb9ace396eead84)

Locatie:
Museumcafe Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129

LET OP: IN TEGENSTELLING TOT EERDERE BERICHTGEVING VINDEN DEZE LEZINGEN DUS NIET IN DE ACADEMISCHE CLUB PLAATS!!!! Meer hierover in de brief die Crea aan bezoekers van Perdu schreef: http://www.box.net/encoded/9271519/92327557/6a40eb4637712d8d5bb9ace396eead84

Programma:
De UvA viert haar 375-jarig bestaan onder het motto "Liefde voor de Wetenschap". Ook bij Perdu leeft de liefde voor de wetenschap, dus draagt Perdu graag aan het verjaren van de universiteit bij met een reeks buitengewoon wetenschappelijke lezingen op een buitengewoon wetenschappelijke locatie. Maar wel op zijn Perdus. Vaak gaan lezingen over kunstwerken, maar soms zijn lezingen zelf kunstwerken. Zo had de componist John Cage de gewoonte om lezingen over zijn werk gelijk vorm te geven als zijn muzikale composities. De lezing werd dan zelf een voorbeeld van het werk. Afgelopen april organiseerde Perdu een avond waar Cage's beroemde lezing Lecture on Nothing met veel succes werd voorgedragen. Deze avond was zeer geslaagd, en nu organiseert Perdu als vervolg in samenwerking met CREA (als onderdeel van het festival Lang zullen wij leven) vier lezingen in de Academische Club. Typograaf Will Holder (GB) zal op vrijdagavond de lezing An Attempt to Evolve, part 9 geven. In zijn An Attempt to Evolve lezingen (eerdere gehouden in bijvoorbeeld Maastricht, Gent, Londen en NY) onderzoekt hij de relaties tussen het geschreven en het gesproken woord, de persoonlijke- en de geleende stem, de rol van de stem in grafisch ontwerp, de relatie tussen spraak- en productiesystemen, en spreken als uitgave. De schrijver, dichter, vertaler, essayist en 'patafysicus Atte Jongstra zal op vrijdag de tweede lezing geven. Uit zijn werk (o.a. Groente, De tak van Salzburg, De avonturen van Henry II Fix) spreekt een fascinatie voor 'randweten', zoals Kees Fens het in een recensie noemde; een fascinatie voor bizarre en futiele onderwerpen. Van John Cage wordt op zaterdag 45' for a speaker gelezen, een collage-lezing waarvan de tekst in zeer uiteenlopende tempos gezet is. Pianist en Cage-specialist Dante Oei voert de tekst uit. Componist Antoine Beuger componeerde een stuk uit zijn cyclus solowerken calme étendue voor spreekstem op basis van de eenlettergrepige woorden in de Ethica van Spinoza.

Voor het volledige programma van het festival
'Lang zullen wij leven' terecht op
www.langzullenwijleven.nl.