Verzamelbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 21-09-2007

Bosschenaar aangehouden voor huisvredebreuk

s-Hertogenbosch Omdat hij een ontzegging voor de duur van één jaar overtrad, is donderdagavond een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor huisvredebreuk in de stadsbibliotheek aan de Hinthamerstraat. Een beveiligingsmedewerker herkende de man en droeg hem na de aanhouding over aan de politie. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na bedreiging gerechtsbode

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagochtend in het paleis van justitie aan de Leeghwaterlaan een 48-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij een 54-jarige gerechtsbode had bedreigd. Hij was het kennelijk niet eens met een ontvangen boete. De man is verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding vrouw voor hennepteelt

Oss Een 42-jarige vrouw uit Oss is donderdagmiddag in haar woning aan de W. Andriessenstraat aangehouden in verband met hennepteelt. In haar achtertuin groeiden 9 grote hennepplanten. Gezien het aangetroffen hennepafval vermoedt de politie ook dat haar zolder in gebruik was als hennep-knipperij. De vrouw werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Brand in schuur

Sint Oedenrode Donderdagmiddag rond 16.30u is er brand uitgebroken in een schuur bij een woning aan de Vogelsven. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. Na onderzoek door brandweer en politie werd in de schuur apparatuur aangetroffen die gebruikt wordt voor het vervaardigen van xtc (harddrugs). De 31-jarige bewoner van de bijbehorende woning is hierop aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij is in verzekering gesteld en de politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Dronken man aangehouden

Oss De politie heeft donderdagmiddag in de Leeuwerikstraat een 46-jarige Ossenaar aangehouden in verband met openbare dronkenschap en het niet opvolgen van een ambtelijk bevel. Hij veroorzaakte overlast bij een buurthuis. Hij werd bekeurd en daarna door de politie weggestuurd. Een tijdje later ging de politie nogmaals polshoogte nemen en toen bleek de man er nog steeds te zijn. Omdat hij bleef weigeren te vertrekken, werd hij aangehouden. Nadat hij een aantal uren ter ontnuchtering had vastgezeten, werd hij gehoord en in vrijheid gesteld.