Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 21-09

OOSTERHOUT NB, 21 september 2007

Politie arresteert man voor vernieling fiets

RAAMSDONKSVEER De politie heeft gisteravond rond 23.00 uur op de Parklaan een 18 jarige jongen, afkomstig uit Geertruidenberg aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een fiets. De eigenaar, een 17 jarige jongen uit Raamsdonksveer deed aangifte.

Het slachtoffer fietste met een bekende via het park richting de Parklaan. Tijdens het verlaten van het park sneed de verdachte, die op dat moment een scooter bestuurde het slachtoffer af en dwong hem te stoppen door met zijn scooter voor hem te stoppen. Het lukte het slachtoffer weg te vluchtten. Korte tijd later benaderde de verdachte de jongen opnieuw waarna de fiets van het slachtoffer vernield werd. Op het bureau legde hij een verklaring af.

Politie haalt dronken bestuurders van de weg

MADE De politie controleerde vanmorgen tegen 03.30 uur op het Raadhuis[plein een 21 jarige automobilist uit Breda. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 420 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De man betreft een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 6 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

De wetgeving voor beginnende bestuurders is strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

OOSTERHOUT Op de Lage Molenpolderweg controleerden agenten gisteravond een 35 jarige motorrijder uit Oosterhout. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed verkeerde. Op het bureau bleek dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol in zijn bloed had, namelijk 745 ug/l. De motorrijder verklaarde slechts één biertje gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 9 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie houdt man aan voor het opgeven van een valse naam

WOUDRICHEM De politie heeft gisteravond in de Wethouder de Joodestraat een 36 jarige man afkomstig uit Utrecht aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Op het bureau bleek dat hij nog een celstraf uit had staan van 32 dagen. De man is ingesloten.

De agenten stelden gisteravond in de wijk een onderzoek in nadat ze een melding hadden ontvangen dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een supermarkt. Tijdens de controle gaf een van de mannen een valse naam op. Agenten hielden hem aan en brachten hem over. Op het bureau bekende de verdachte een valse naam opgegeven te hebben. Dit had hij gedaan om zijn gevangenisstraf te ontlopen.

Politie arresteert minderjarigen voor heling /diefstal bromfiets

RIJEN De politie heeft gisteravond rond 20.00 uur op het Raadhuisplein twee minderjarigen van 17 jaar, afkomstig uit rijen en Molenschot aangehouden voor diefstal cq heling van een bromfiets. Agenten troffen het tweetal aan in de Nassaulaan. Bij het zien van de politie maakten ze zich op een bromfiets uit de voeten. Het lukte de agenten na een korte achtervolging de jongens aan te houden op het Raadhuisplein. Het tweetal was niet in het bezit van een geldig identiteitsbewijs. Op het bureau ontkenden ze de diefstal. Beiden gaven aan de bromfiets van een kennis te hebben geleend.

Politie onderzoekt inbraak in een woning

LOON OP ZAND De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een woning die vannacht tussen 01.30 uur en 08.15 uur plaats vond in de Venloonstraat. Bij de inbraak werden twee personenautos, van het merk Volkswagen buit.

Inbrekers verschaften zich de toegang tot de woning door een raam aan de zijkant van de woning te openen. Uit de woning werden onder andere de autosleutels van beide autos ontvreemd. De daders namen vervolgens de autos, die voorzien zijn van de kentekens: Volkswagen Touareg 44-NR-BL en Volkswagen Fox 65-SN-XZ mee. Naast het opnemen van een aangifte hebben agenten een buurtonderzoek ingesteld. Medewerkers van de technische recherche hebben een sporenonderzoek uitgevoerd.

Auteur: Desiree Brabers