Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

Politieberichten district Tilburg 21-09

TILBURG, 21 september 2007

Politie spreekt van een rustige nacht in het horecagebied

TILBURG Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met de handhaving van de openbare orde in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige nacht. De sfeer op straat was ontspannen. De politie verrichte één arrestatie. Twee centrumbezoekers kregen een bekeuring van het wildplassen.

Kort na 01.30 uur heeft de politie op de Heuvel een 29 jarige man uit Tilburg aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man gedroeg zich vervelend in het centrumgebied. Hij zocht met passanten contact en provoceerde hen vervolgens. Nadat agenten hem meerdere keren gevraagd hadden het centrum te verlaten, voldeed hij daar niet aan.

Hardrijder raakt rijbewijs kwijt

OISTERWIJK / BOXTEL De politie heeft kort na middernacht een 25 jarige automobilist uit Boxtel aangehouden voor het overtreden van de maximum snelheid. Agenten zagen tijdens de surveillance de man rijden over de Sprendlingenstraat in Oisterwijk in de richting van Haaren. Het rijgedrag van de man viel op waardoor de agenten een controle wilden instellen. Op de Belversedijk in Haaren constateerden de agenten dat de man met een snelheid van 190 kilometer per uur reed op een weg waar de maximaal toegestane snelheid 80 kilometer betreft. In Tongeren (Boxtel) lukte het de politie de man staande te houden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt tweetal aan op het Centraal Station

TILBURG De politie heeft gistermiddag op het Centraal Station aan de Spoorlaan twee mannen van 17 en 20 jaar afkomstig uit Rotterdam aangehouden. Het tweetal gedroeg zich lastig in de trein waarop de politie een controle instelde. De 17 jarige jongen wilde zich niet legitimeren en werd aangehouden. Zijn vriend was het niet eens met de aanhouding wat hij uitte door de agenten te beledigen. Ook hij mocht vervolgens mee naar het bureau.

Politie onderzoekt een beroving

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart naar een onderzoek van een beroving die gisteravond rond 19.00 uur plaats vond in de Beneluxlaan. Het slachtoffer, een 22 jarige Tilburger deed hiervan aangifte.

Het slachtoffer werd gisteravond op het trottoir van de Beneluxlaan ter hoogte van het Benzinestation benaderd door een inzittende van een personenauto. Terwijl de Tilburger met zijn fiets op het trottoir stond, sprong de verdachte uit de auto en sprak de man aan. Tijdens het aanspreken betastte de verdachte de Tilburger aan zijn kleding en riep om geld. Toen het slachtoffer een weerwoord gaf, gaf de verdachte het slachtoffer een klap tegen de borst. Het lukte de dader geld buit te maken. Na de diefstal sprong de verdachte in de auto en vluchtte weg.

Politie waarschuwt voor advertentieverkoop

TILBURG: De politie Midden en West Brabant heeft enkele meldingen ontvangen van bedrijven die zijn benaderd door een bedrijf dat bureauleggers zou maken in opdracht van de politie. O.a. restauranthouders kregen het aanbod om te adverteren op de bureaulegger. Een deel van de opbrengst zou ten goede komen aan Slachtofferhulp Nederland. De politie wijst erop dat er géén afspraken zijn gemaakt met dit bedrijf. Ook bij Slachtofferhulp Nederland is er niets bekend van een dergelijke actie.

Auteur: Desiree Brabers