ABVAKABO FNV


Ik lever een euro in voor een cao Gemeenten. Ik steun de vakbonden!

De bonden zijn bereid genoegen te nemen met 0,05% minder loonsverhoging, om de kosten te dragen van een fatsoenlijke oplossing voor het FLO-probleem. Dat kost de gemiddelde ambtenaar amper 1 euro per maand, en kost de VNG niets.

* Ik steun dit voorstel van de drie bonden en vind dat de VNG dit alsnog moet accepteren

* Ik steun het voorstel van de bonden niet

Stemmen kan direct via deze site

Ik lever een euro in voor een cao!

De onderhandelingen over een nieuwe cao Gemeenten zijn vastgelopen. We waren het over bijna alles eens, op één ding na. De compensatie van mensen die er door de overgangsregeling FLO (onbedoeld) 100 tot 180 euro per maand netto op achteruitgaan. Dat moet natuurlijk worden gerepareerd, voor zowel brandweer- als ambulancepersoneel . Wat de bonden betreft had dat ook buiten de cao om gemogen. Maar dat wil de VNG niet. Maar in de cao wil de VNG het ook niet regelen. Waarom niet is ons een raadsel. Het kost haast niets, het gaat om slechts 0,05 procent van de totale loonsom. De bonden hebben voorgesteld die 0,05% in mindering te brengen op de loonsverhoging (6,35% in 2 jaar in plaats van 6,4%). Als u bij wijze van spreken 1 euro van uw loonsverhoging inlevert, hebben we het probleem al opgelost. Stem en steun ons en laat uw werkgever weten dat u vindt dat dit geen struikelblok mag zijn voor uw nieuwe cao.

Waar gaat het dus om:


* Het onderwerp FLO raakt weliswaar een kleine groep, maar voor de betrokken collegas is een nadeel van 100 tot 180 euro netto per maand een fors inkomensprobleem

* De VNG heeft laten weten het probleem niet op te willen lossen buiten de cao om, daarom moet het binnen de nieuwe cao
* Het probleem moet netjes worden opgelost voor brandweer- en ambulancepersoneel

* In de voorstellen van de bonden kost het de VNG zelfs niets
* De VNG stelt dat gemeentepersoneel niet wil betalen voor deze groep. Maar dat zien werkgevers verkeerd: laat zien dat u het met het voorstel van de bonden eens bent!

Meer informatie kunt u nalezen in de nieuwsbrief van de drie bonden van 18 september.