Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 21 september 2007

Man aangehouden na diefstal mengers

SINT WILLEBRORD: In de nacht van woensdag op donderdag werden er vanaf een bouwterrein in Middelharnis twee mengers gestolen. De eigenaar van de mengers kreeg een telefoontje van een bekende dat de mengers elders waren aangeboden. De man ging op onderzoek uit en kwam uit bij een 27-jarige man uit Sint Willebrord. De aangever belde de politie. Deze trof in de schuur van de verdachte aan de Parkstraat twee mengers aan. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De mengers zullen aan hem worden geretourneerd.

Eén aanhouding tijdens rustige horecanacht

BREDA: In de nacht van woensdag op donderdag was het zeer rustig in de binnenstad van Breda. De politie hield één persoon aan. In de Visserstraat werd een 24-jarige Tilburger aangehouden, toen werd gezien dat hij harddrugs in zijn kleding verstopte. Toen de politie hem hierop aansprak overhandigde hij een hoeveelheid cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

In totaal zijn 16 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 15 voor fout parkeren en 1 voor wildplassen.

Bestuurder onder invloed aangehouden na eenzijdig ongeval

BREDA: De politie hield op vrijdag om 01.20 uur een 41-jarige Tilburger aan voor rijden onder invloed. De bestuurder was tegen verkeerslichten aangebotst. Bij het aanspreken bleek dat man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 1030 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 13 uur. De auto is getakeld vanaf het Minervum. Na verhoor is de Tilburger in vrijheid gesteld.

Man beroofd door hulpbehoevenden

ETTEN-LEUR: Op vrijdagochtend reed een 27-jarige man uit Etten-Leur over de Laakseweg richting Lage Donk. Omstreeks 10.00 uur werd hij tot stoppen gemaand door een man, die aan de kant van de weg stond. Een andere man lag in de berm. Blijkbaar hadden de twee hulp nodig. De 27-jarige man stopte en stapte uit. Eén van de mannen trok een steekwapen en eiste waardevolle spullen. Ze namen hem zijn portemonnee af en mishandelden hem door hem te slaan en te schoppen. Het slachtoffer viel hierdoor op de grond. De twee onbekenden fietsten weg in de richting Zevenbergen. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer en hem is slachtofferhulp aangeboden.

Man onder invloed van GHB aangehouden

BREDA: De politie hield op vrijdagochtend een 26-jarige man uit Etten-Leur aan in de Tuinzigtlaan. Getuigen meldden dat de man op de hoek van de Tuinzigtlaan en de Wegedoornpage lag en helemaal verward was. De politie trof hem aan. In zijn nabijheid lag een flesje, waar vermoedelijk GHB in had gezeten. Dit is in beslag genomen. De man is aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal

Man bedreigd door medeweggebruiker

BREDA: Een 24-jarige man reed op vrijdag rond 13.00 uur in zijn vrachtauto over het Minervum. Voor hem ontstond een verkeersruzie, waarbij de bestuurder van een personenauto zich erg agressief gedroeg en een medeweggebruiker wilde slaan. Toen de 24-jarige man uit Culemborg hier iets van zei werd hij beledigd en bedreigd. Uiteindelijk stapte de onbekende terug in zijn auto en reed weg. De 24-jarige man zag dat de onbekende hem een op een vuurwapen gelijkend voorwerp liet zien. Op een gegeven moment sneed de onbekende hem af. De man bedreigde hem wederom. Uiteindelijk kon de vrachtwagenchauffeur wegkomen. De politie probeerde de man nog te achterhalen. Dit tot op heden zonder resultaat. Van de vrachtwagenchauffeur is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg