Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 21 september 2007

Man aangehouden na eenzijdig ongeval

OUD GASTEL: De politie hield op donderdagavond een 34-jarige man uit Beverwijk aan. Surveillerende motoragent zag even na 21.00 uur een auto rijden over de Bosschendijk. De bestuurder reed erg hard. De politieman besloot de auto te volgen. De auto reed via de Julianalaan een woonwijk in. En vervolgens de Standdaarbuitensedijk op reed. De man reageerde niet op een stopteken van de motoragent. Hij bleef voortdurend erg hard rijden. De automobilist raakte de controle over zijn voertuig kwijt en reed tegen een boom langs de kant van de weg. De bestuurder had verwondingen aan zijn been. De politie rook bij het aanspreken van de man een sterke alcohollucht. De man is door de brandweer uit het voertuig gehaald en hierna direct met een gecompliceerde beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht voor operatie. Een arts heeft bloed van hem afgenomen voor controle op alcohol.

Twee aangiften opgenomen van ontucht met minderjarigen

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag 15 september waren twee kinderen tussen ongeveer 14.30 en 16.00 uur in het Lambertijnenbos aan het spelen, toen ze werden aangesproken door een man. De onbekende man sprak de 8-jarige kinderen, een jongen en een meisje, aan en deed oneerbare voorstellen. De politie stelde een onderzoek in en nam donderdag aangifte op van ontucht van de slachtoffers. Hierbij is de expertise ingeroepen van zedenrechercheurs die gespecialiseerd zijn in ontuchtzaken.

De wijkagent is ingelicht over het gebeurde en kijkt uit naar een eventuele verdachte. De recherche heeft een onderzoek ingesteld aan de hand van de aangifte.

Automobilist rijdt tijdens ontzegging

ROOSENDAAL De politie heeft gisteravond rond 23.45 uur in de Ampèrestraat een 24 jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. Agenten zagen de man rijden en stelden een controle in. Onderzoek wees uit dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en reed terwijl hij een ontzegging rijbevoegdheid had. Op het bureau verklaarde hij niet te weten een ontzegging te hebben.

Politie arresteert auto-inbreker

ROOSENDAAL De politie heeft vanmiddag rond 12.00 uur in de Zwaanhoefstraat een 32 jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht een inbraak in een geparkeerd staande auto gepleegd te hebben. Medewerkers van een bedrijf zagen dat de man interesse toonde in de geparkeerd staande autos. toen ze poolshoogte namen troffen ze een auto aan met een ingeslagen ruit. De politie werd direct gealarmeerd. Naar aanleiding van enkele getuigenverklaringen werd de man aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief loopt tegen de lamp

BERGEN OP ZOOM Bij een kledingzaak in de Stationsstraat hebben agenten vanmiddag rond 12.30 uur een 19 jarige vrouw uit Bergen op Zoom aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Medewerkers zagen dat de verdachte enkele kledingstukken en assesoires in haar tas stopten. Buiten de winkel werd ze aangesproken en overgedragen aan de politie.

Auteur: Inge Rijgersberg