Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Nadere informatie over de verdeling, septembercirculaire 2007

21 september 2007

De tabellen die u hieronder kunt dowmloaden geven de wijzigingen, zoals deze zijn meegedeeld in de junicirculaire van 2007, uitgeplitst naar de afzonderlijke mutaties waaruit deze zijn opgebouwd. Het betreft de wijzigingen ten opzichte van de voorafgaande circulaires. Genoemd worden de bedragen per eenheid in basis en de paragraaf in de circulaire waar de achtergronden kunnen worden nageslagen.

De circulaire geeft de informatie over de verdeling van taakmutaties op geintegreerde wijze in de vorm van wijzigingen per uitgavencluster. Deze werkwijze vloeit voort uit de systematiek van het verdeelstelsel: de kostenoriƫntatie is bepaald op het niveau van de uitgavencluster. De uitgavenclusters vormen het aggregatieniveau waarop de fondsbeheerders aanspreekbaar zijn als het gaat om compensatie van structureel bepaalde verschillen in kostenstructuren. Om die reden is de informatie over toevoegingen en uitlichtingen in de circulaire eveneens beperkt tot de clusters.

De fondsbeheerders benadrukken dat het gaat om interne, technische informatie, die alleen dient om de mutaties in het verdeelstelsel te verwerken. De bruikbaarheid van deze details voor kostencalculaties op maatregelniveau is beperkt. Zoals uiteengezet, vindt de beoordeling van de kosten immers plaats op clusterniveau. De beheerders kunnen derhalve niet aangesproken worden op de verdeeleffecten van deze afzonderlijke maatregelen.

Bestanden


* nadere informatie over de verdeling sept.circ.07 | Pdf-icoon Pdf-bestand Zie het origineel



---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties