Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 21 september

Zaanstreek-Waterland, 21-09-2007

Koe op weg

20 september 2007, 14:49 uur

De politie heeft met behulp van voorbijgangers donderdagmiddag een loslopende koe van de weg gehaald. De koe liep midden op de N244 tussen de afslag Middenbeemster en de rotonde A7. Het dier werd met een dreg gevangen en via de sloot en blubber aan de eigenaar teruggegeven.

Fietster gewond

Purmerend, 20 september 2007, 15:33 uur

Een 75-jarige Purmerendse is donderdagmiddag op de Burgemeester D. Kooimanweg gewond geraakt nadat zij schrok van een auto. De mevrouw wilde de rotonde oversteken maar schrok van een automobilist die de rotonde wilde verlaten. Zonder dat beide betrokkenen elkaar raakten kwam de fietster toch ten val en liep diverse fracturen op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie maakte proces-verbaal op. De automobilist verklaarde tegenover de politie dat hij al enkele seconden stilstond omdat hij ook overstekende voetgangers voor moest laten gaan.

Verwarde man van straat gehaald

Zaandam, 20 september 2007. 15:57 uur

De politie heeft een 50-jarige verwarde man op de Provinciale Weg aangehouden omdat hij de openbare orde verstoorde. Bij de politie werd gemeld dat een man op het station met een ijzeren staaf stond te zwaaien en met Jan en alleman ruzie zocht en vrouwen lastig viel. Ter plaatse trof de politie geen ijzeren staaf meer aan en de verdachte was op dat moment rustig, maar rook wel naar alcohol en had diverse verwondingen opgelopen tijdens vechtpartijen. De man werd meegenomen naar het politiebureau ter bescherming van omstanders en zichzelf en er werd een arts bijgehaald. Besloten werd de man een nacht in de cel te houden zodat hij kon ontnuchteren.

Rood licht

Zaandam, 20 september 2007, 19:21 uur

Het verkeerhandhavingteam van de politie heeft donderdagmiddag op de Peperstraat een roodlichtcontrole gehouden. Tussen 14.00 en 16.30 uur werden 31 bestuurders bekeurd omdat zij het stoplicht negeerden.

Alcoholcontrole

Purmerend, 20/21 september 2007

Tijdens een alcoholcontrole op diverse locaties in Purmerend heeft de politie in totaal 689 personen laten blazen. Er werden 6 personen aangehouden en proces-verbaal opgemaakt. Van een bestuurder die meer dan drie keer de toegestane hoeveel alcohol op had werd het rijbewijs ingevorderd.

Laatst gewijzigd 21-09-2007 16:18 | © Politie Zaanstreek-Waterland |