Regering.nl

Benoeming directeur-generaal Transport en Luchtvaart bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat

Persbericht | 21-09-2007

De ministerraad heeft besloten de heer drs. M.E.P. (Mark) Dierikx voor te dragen als directeur-generaal Transport en Luchtvaart van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. De benoeming gaat in op 1 januari 2008.

De heer Dierikx (54 jaar) is zijn carrière begonnen bij Esso Chemie in Den Haag. Op dit moment werkt hij als directeur-generaal Water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarvoor werkte de heer Dierikx bij het ministerie van Economische Zaken, waar hij diverse functies heeft bekleed. Op beide ministeries is hij ook plaatsvervangend directeur-generaal geweest. Hij is tevens vier jaar gedetacheerd geweest bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De heer Dierikx studeerde Organische Scheikunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Dierikx volgt mevrouw Tammenoms Bakker op. De benoeming van de heer Dierikx is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.