Stadsdeel Zeeburg

Eerste paal steigers Verbindingsdam

21 september 2007

Op vrijdag 21 september 2007 is de eerste paal van de steigers voor woonboten aan de Verbindingsdam in het Oostelijk Havengebied geslagen. Half november zijn de steigers gereed en kunnen de woonbootbewoners terugkeren naar hun locatie.

Eerste paal

In aanwezigheid van aannemer Dekker en woonbootbewoners heeft stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm de eerste paal van de steiger aan de oostzijde van de Verbindingsdam geslagen. De ceremonie is in aanwezigheid van de bewoners en de aannemer met champagne afgesloten.

Stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm slaat de eerste paal

Nieuwe voorzieningen

De vijf woonboten aan de oostzijde van de Verbindingsdam krijgen van stadsdeel Zeeburg nieuwe en veilige steigers. Alle acht schepen aan de Verbindingsdam krijgen bovendien vernieuwde aansluitingen op water, gas, elektra, telefonie en kabel. De woonbootbewoners zijn zeer enthousiast.

Stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm: 'De aanleg van de nieuwe steigers aan de Verbindingsdam heeft lang geduurd. Bewoners zijn intensief betrokken en hebben goede ideeën ingebracht over de inrichting en de kwaliteit van de nieuwe steigers. Ik ben blij dat de aanleg van de nutskasten en het plaatsen van de steigers binnenkort gereed is. Hiermee zijn alle steigers in de Ertshaven vernieuwd.'

Boten aan de Verbindingsdam