Gemeente Beverwijk

De Week van de Vooruitgang knalt de IJmond in!

Zet u ook deze week uw beste beentje voor?

Van 16 tot en met 22 september is het in de IJmond Week van de Vooruitgang. Deze week staat geheel in het teken van duurzame mobiliteit. Activiteiten voor bewoners, scholieren en ondernemers moeten de IJmondianden bewust maken van hun eigen bijdrage aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. De Week van de Vooruitgang is een samenwerking tussen de Milieudienst IJmond en de gemeenten Beverwijk, Velsen, Uitgeest en Heemskerk.

Fietsen Scoort!
Op maandag 17 september staat het project Fietsen Scoort centraal. Diverse bedrijven uit de IJmond hebben zich hiervoor aangemeld. Zij motiveren hun werknemers om op de fiets te komen en sponsoren de door hun gereden kilometers. Iedereen in Beverwijk die binnen een straal van 7,5 kilometer van zijn werk woont, roepen we op om de fiets te pakken. De medewerkers van de gemeente Beverwijk geven het goede voorbeeld. Doet u ook mee?

Op aardgas vooruit
Dinsdag 18 september staat in het teken van rijden op aardgas. Met een landelijk georganiseerde aardgaskaravaan én een regionale conferentie voor ondernemers kan iedereen kennismaken met deze alternatieve brandstof. De karavaan, bestaande uit diverse personenauto's, bestelwagens, bussen en vrachtwagens, komt ook naar Beverwijk. Tussen 11.30 uur en 13.00 uur bent u van harte welkom op de Breestraat in Beverwijk. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich voor de conferentie aanmelden.

Op voeten en fietsen naar school
Ook de kinderen zetten hun beste beentje voor. Diverse scholen doen op donderdag 20 september mee met de actie 'Op voeten en fietsen naar school'. Daarnaast doen een aantal scholen mee met de Verkeersslang (zie het artikel elders op deze pagina).

Nova College houdt de spanning erin
Onder de noemer 'Hou de spanning erin' wordt op vrijdag 21 september de week afgesloten met aandacht voor 'Het Nieuwe Rijden'. Bij maar liefst zeven tankstations in de IJmond brengen scholieren van het Nova College gratis uw autobanden op spanning. In Beverwijk kunt u tussen 10.00-15.00 uur terecht bij de BP aan de Parallelweg. Ook wethouder Frowijn steekt de handen uit de mouwen en komt de leerlingen Motorvoertuigentechniek te hulp. N
atuurlijk ontvangt u de nodige informatie over Het Nieuwe Rijden en u kunt meedingen naar een leuke prijs. Reden genoeg om even langs te rijden!

Meer informatie

Informatie over de activiteiten van de Week van de Vooruitgang.
Zie het origineel