Politie Flevoland

Grote verkeersactie in Almere

Politie werkt met partners aan veiligheid

Almere, 21-09-2007 o Politie Flevoland is vrijdagavond gestart met een grote verkeerscontrole op het Festivalplein in het centrum van Almere. Aan de controle werken naast tientallen agenten ook veel veiligheidspartners mee.

Vanaf 19.00 uur controleren agenten, en medewerkers van het Openbaar Ministerie, Douane, Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, FIOD, Koninklijke Marechaussee en de Gemeente Almere intensief op allerlei wetgeving. Met de zogenaamde Catchken, worden in razend tempo op de toegangswegen naar het centrum van de stad, kentekens van passerende voertuigen gescand. De voertuigen die een hitopleveren worden door een motorrijder naar het Festivalplein gedirigeerd en daar gecontroleerd. Inmiddels zijn er al enkele bestuurders aangehouden omdat zij nog boetes moesten betalen.

De controle gaat door tot in de nachtelijke uren. Zaterdag zullen de resultaten van de controle bekend worden gemaakt. Politie Flevoland wil hiermee laten zien dat zij in samenwerking met haar partners staat voor de veiligheid in Flevoland.