Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Kwalificatie Barcelona zet startveld op zijn kop

BARCELONA, 21 SEPTEMBER 2007 - Hoe sterk de competitie in de Formule 3 Euro Series is, werd vandaag weer eens duidelijk in de kwalificatie op Barcelona. Op het Circuito de Catalunya bleven de beste rijders binnen een halve seconde van de pole position af. Renger van der Zande (P10) had weinig geluk met de vlaggen.

In de twee testsessies op donderdag moest Renger van der Zande blanco beginnen. Zonder baankennis en relevante data had de Nijmegenaar en zijn Prema Powerteam er hun handen vol aan om een goede set-up te vinden. In tegenstelling tot teams als ASM (vier rijders) is Renger binnen zijn Prema Powerteam op zichzelf aangewezen voor het ontwikkelingswerk. Aan het einde van de vrije training vanmorgen vielen de puzzelstukjes voor Renger ineen.

Om het beste uit zijn banden te halen besloten Renger en zijn team om de kwalificatie in drie delen op te splitsen. Op verse banden zou de derde run de beslissende poging worden. In het grootste deel van de kwalificatie hoorde Renger bij de allersnelsten. In zijn aanval op de ultieme tijd gooide een 'code rood' echter roet in het eten. Ook andere snelle rijders als Sebastien Buemi, James Jakes, Yann Clairay en Jonathan Summerton werden slachtoffer. Omdat ook rijders deze rode vlaggen negeerden, en op de grid zullen worden teruggezet, start Renger morgen de openingsrace op het Spaanse F1-circuit als tiende.

RENGER VAN DER ZANDE: "Het was vanmiddag een ware tombola. De afgelopen twee dagen heb ik me suf gewerkt om de auto snel te krijgen. Mijn snelste sectortijden hadden me de vijfde plek opgeleverd. P10 is daarom toch zonde. Morgen wordt het keihard knokken, ik ga ervoor!"

UITSLAG KWALIFICATIE F3 EURO SERIES BARCELONA
01. Nico Hülkenberg (GER), ASM Formule 3, 1:06.599
02. Kamui Kobayashi (JAP), ASM Formule 3, + 00.083s
03. Jean-Karl Vernay (FRA), Signature Plus, + 00.182s
10. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, + 00.529s

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor in het verleden heeft aangemeld. Indien u zich wilt afmelden dan kunt u dat op de website doen. Klik