Gemeente Alkemade


Project ´Kinderen Anders Naar School´ van start in Roelofarendsveen

14-09-2007

De Mariaschool in Roelofarendsveen gaat auto-overlast bij het halen en brengen van de leerlingen aanpakken. In de Week van de Vooruitgang (16 t/m 22 september 2007) vindt het startschot van het project ´Kinderen Anders Naar School´ (KANS) plaats.

Veel basisscholen kennen problemen bij het halen en brengen van leerlingen. Als de school uitgaat, heerst er chaos rond het schoolplein. Auto's die af en aan rijden, rennende kinderen, pratende ouders. Juist dan is een ongeluk zo gebeurd. Kleine kinderen zijn watervlug en vaak moeilijk zichtbaar voor de automobilist. Om ongelukken te voorkomen starten Milieucommunicatie Holland Rijnland en Veilig Verkeer Nederland met het project KANS. In Alkemade doet de Mariaschool mee aan deze landelijke actie om de schoolomgeving veiliger te maken.

Actieplan
Bij KANS gaat een werkgroep, bestaande uit verkeersouders, een docent en eventueel andere betrokkenen, aan het werk om verkeersproblemen rond de school aan te pakken. In samenwerking met een gratis coach van Veilig Verkeer Nederland stellen de verkeersouders een actieplan op. Dit actieplan voeren de verkeersouders samen met de school uit. Het uiteindelijke doel van het actieplan is te stimuleren dat meer kinderen lopend of met de fiets naar school komen. Dit is niet alleen veiliger maar bovendien goed voor het milieu en de gezondheid.