LLiNK

Rotterdam, 4 september 2007


- PERSBERICHT -

Start nieuw seizoen LLinke Soep TV

Duurzaamheid verkoopt, maar LLinke Soep gaat een stap verder

Vanaf zaterdag 22 september is LLinke Soep weer wekelijks te zien bij LLiNK op Nederland 3. Hét consumentenmagazine over de lekkere lifestyle van duurzaam consumeren. Juist nu duurzaamheid een commerciële hype dreigt te worden, gaan presentatoren Froukje Jansen, Edo Brunner en Marcel van der Steen een stapje verder dan klimaatverandering en CO -uitstoot. Weg van de reclame en alle goede sier. Want hoe zit het nu echt met de werkomstandigheden in de Chinese kledingindustrie? En hoe kun je nu echt lekker leven, eten en drinken en tegelijkertijd de wereld een beetje sparen? Kijk vanaf zaterdag 22 september elke dinsdag naar LLinke Soep, om 21.10 uur op Nederland 3.

In de eerste LLinke Soep van het seizoen testen de jongens van Streetmove sneakers op het Amsterdamse straatmeubilair. Wat is er eigenlijk zo erg aan de manier waarop sneakers worden geproduceerd? En kloppen de mooie beloftes van sneakermerken als Nike en Asics? Zijn hun schoenen inderdaad duurzaam en onder goeie arbeidsomstandigheden gemaakt? Verder bezoekt Froukje Jansen de Jeugd van Tegenwoordig. Vieze Freddie en Willy Wartaal blijken samen te wonen en worden genadeloos langs de groene meetlat gelegd.

LLinke Soep slaat een brug tussen complexe zaken en eenvoudige oplossingen. Een programma dat inspireert en handvatten biedt voor een duurzame levensstijl, voor een steeds grotere groep consumenten die kiest voor een moderne en kritische manier van leven.

LLinke Soep op radio, tv en internet.
Radio 1: iedere vrijdag om 20.00 uur.
Nederland 3: zaterdag 22 september om 21.10 op Nederland 3. Internet: iedere dag vers

LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------


- EINDE PERSBERICHT -