Ingezonden persbericht


De club van Champagne Ambassadeurs heeft er een Ambassadrice bij!

Amsterdam, 20 september 2007

Vandaag won Leonie Mooijekind, wijndocente voor WSET en mede-eigenaresse van restaurant Specktakel, de Nederlandse Finale van het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs.

De Finale werd gehouden in The College Hotel in Amsterdam. De 3 finalisten, Leonie Mooijekind, Ton Wortelboer en Fred Hagens, gaven een presentatie over champagne aan de hand van 4 verschillende soorten Champagne, met als thema de levensloop van Champagne. Geen gemakkelijke opdracht en de presentatie van Leonie Mooijekind was dan ook indrukwekkend op gebied van kennis en proeven.

In oktober zal Leonie Nederland verdedigen bij de Europese Finale van de wedstrijd. Dan komen de winnaars uit de 8 verschillende landen een week bij elkaar voor bijzondere bezoeken en de finale.

De vakjury bestond uit Gert Crum, wijnschrijver en Champagnespecialist; Ellen Dekkers, cursusleidster van de Wijn Academie en journaliste; Noële Ruitenberg, Champagne Ambassadrice 2005, schrijfster en docente. Violaine Privé, nologe van het CIVC in Epernay reisde door Europa en was in alle deelnemende landen aanwezig als jurylid van CIVC. Stephanie van Rantwijk van het Champagne Informatie Centrum. René van Heusden fungeerde als speciaal jury-lid, hij zal in Epernay bij de Europese Finale Nederland vertegenwoordigen in de jury.

Voor de tweede keer werd de finale gehouden in The College Hotel. Als geen ander is dit hotel verbonden met onderwijs: The College Hotel is opgericht als trainingshotel van het ROC van Amsterdam. Vele studenten van de horeca- en hotelschool lopen hier stage.