Ingezonden persbericht


Nieuws - Persbericht

Internationale weersatelliet conferentie in Amsterdam

09 maart 2007 - Van 24-28 september a.s. vindt in het RAI Congres Centrum in Amsterdam een internationale conferentie plaats over satellietmeteorologie en oceanografie. De EUMETSAT Meteorological Satellite Conference wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het KNMI. Eumetsat satellietconferentie in Amsterdam
EUMETSAT is de Europese organisatie die verantwoordelijk is voor de exploitatie van de weersatellieten METEOSAT en Metop. Op dit Congres zullen zo'n 500 onderzoekers en gebruikers van satellietgegevens, zoals meteorologen, oceanografen, klimaatonderzoekers en beleidsmakers de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van weersatellieten uitwisselen. Ook de Amerikaanse weer- en klimaatorganisatie, de National Oceanographic and Atmospheric Administration (NOAA) en de American Meteorological Society (AMS) dragen bij aan de organisatie van de Amsterdam-Conferentie. Het is voor de tweede keer dat de Europeanen en Amerikanen samen een satellietconferentie organiseren (de eerste keer was in 1998 in Parijs).

De belangstelling bij voorinschrijving van deze Conferentie is bijzonder groot. In de afgelopen maanden zijn na een oproep bijna 600 voorstellen voor presentaties ingediend, op basis waarvan het programmacomité het programma gaat samenstellen. In de komende maand zullen nadere details bekend worden. Belangrijk aandachtspunt wordt in elk geval het onderzoek op het gebied van oceaan en zee, een onderwerp waarmee ons land altijd al het voortouw heeft gehad.

Pers welkom
De Satelliet Conferentie is toegankelijk voor vertegenwoordigers van de media. Meer informatie is te vinden op de website van EUMETSAT (zie Externe links).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Geurts of Monique Somers, persvoorlichting KNMI, telefoon 06 53214364 of 030 2206317 of 030 2206386. E-mail: Persvoorlichting.

Persbericht: RC 07/11
Eerste uitgave: 09-03-07

© KNMI