Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
28 juni 2007

Week van de Smaak

Eerste Smaakweekgeschenk: 'Alle 13 maanden smaak'

Ter gelegenheid van de eerste landelijke Week van de Smaak (24 t/m 30 september 2007) wordt een bijzonder boekje ontwikkeld: 'Alle 13 maanden smaak'. Uitgeverij KOSMOS, uitgever van o.a. Jamie Oliver, Herman den Blijker en Pierre Wind zal het boekje produceren in samenwerking met de smaakambassadeurs Pierre Wind en Eric van Veluwen. Auteur van het Smaakweekgeschenk is Nicole Willemse, culinair journalist.

Het Smaakweekgeschenk is alleen verkrijgbaar tijdens de Week van de Smaak, op locaties die via www.weekvandesmaak.nl bekend worden gemaakt. Bij aankoop van natuurproducten of kookboeken etc krijgen consumenten het unieke boekje cadeau. Hoe het boekje er precies uit gaat zien weten alleen de makers, maar ze geven al wel een idee: "Het Smaakweekgeschenk wordt een echt bewaarboek dat je regelmatig met plezier uit de kast haalt. Het staat vol met recepten, interviews met bekende Nederlanders die een link met 'smaak' hebben, en het bevat een handige seizoenskalender waarin je in een oogopslag kunt zien welk product in welke maand verkrijgbaar is. En we gunnen iedereen natuurlijk een lekkere 13e maand! Een leuk en inspirerend boek voor het hele gezin, waarin eerlijke voeding, pure smaken en 'koken met de seizoenen' centraal staan."

Smaakambassadeur Pierre Wind en patron-cuisinier Eric van Veluwen zijn de bedenkers van het concept. Het Smaakweekgeschenk maakt deel uit van de landelijke Week van de Smaak. Tijdens de week zullen honderden activiteiten plaatsvinden in restaurants, supermarkten, landwinkels, boerderijwinkels en natuurvoedingszaken. Een kalender met alle initiatieven staat op www.weekvandesmaak.nl.

Einde persbericht

---

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. Verder wordt de week mogelijk gemaakt door o.a. de Volkskrant, Provincie Brabant, Koninklijk Horeca Nederland, Lekker (Dé restaurantgids van Nederland) en delicious., té lekker om te laten liggen.