Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Week van de Smaak

Smaakprojecten voor jongeren in Noord-Brabant

Van 24 t/m 30 september, tijdens de Week van de Smaak, zullen er in Noord-Brabant bijzondere activiteiten plaatsvinden. Vooral voor jongeren gaat er veel gebeuren: vijftien basisscholen krijgen een boer of tuinder op bezoek (project Boer zoekt Mond) en vijf middelbare scholen doen mee aan Adopteer een Kok. Daarnaast wordt een kookboek gepresenteerd met de titel 'Puur het Brabantse Product' en vinden activiteiten plaats bij o.a. Landwinkels en in de horeca.

Bij Boer zoekt Mond zal de boer of tuinder per tractor naar de basisschool rijden. Daar zal hij of zij de leerlingen het 'goud van het land' voorschotelen: een feest van proeven, ruiken en vertellen. In totaal zullen zo'n 70 boeren en tuinders gastlessen verzorgen op basisscholen verspreid over Nederland. De actie krijgt een accent in Brabant met maar liefst vijftien deelnemende scholen.

Tijdens de Week van de Smaak wordt Adopteer een Kok ook feestelijk gelanceerd in Brabant. Middelbare scholieren gaan daarbij onder leiding van een professionele chef-koks het eten in de kantine eens flink oppeppen. Vanaf 2008 zal Adopteer een Kok landelijk worden 'uitgerold', dit jaar vindt het project als pilot plaats in Noord-Brabant.

Een overzicht van alle activiteiten die tijdens de Week van de Smaak gaan plaatsvinden staat op www.weekvandesmaak.nl

Einde persbericht

---

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. Verder wordt de week mogelijk gemaakt door o.a. de Volkskrant, Provincie Noord-Brabant, Koninklijk Horeca Nederland, Lekker (Dé restaurantgids van Nederland) en delicious., té lekker om te laten liggen.

De Week van de Smaak in Brabant word gesteund door Provincie Noord-Brabant, Stuurgroep LIB en Lifescape.



Ingezonden persbericht