LEVEN ZONDER OLIE presentatie op het hoofkantoor van Shell Nederland

17/09/2007 15:57



Dexter Communicatie



AMSTERDAM - Trendwatchers Adjiedj Bakas ('Megatrends Nederland', 'Toekomst van God') en Rob Creemers (TechnoTrends) presenteren op 24 september 2007 op het hoofdkantoor van Shell Nederland hun gezamenlijke boek 'Leven zonder Olie'. Het voorwoord is geschreven door Rein Willems, voorzitter Taskforce Energietransitie en oud President-directeur Shell Nederland. Het eerste exemplaar van dit boek wordt deze dag overhandigd aan Loek Hermans, voorzitter MKB-Nederland.

In het boek 'Leven zonder Olie', worden zeven megatrends beschreven in de energie-economie. Bakas en Creemers relateren de megatrends aan een drietal toekomstscenario's voor energiegebruik, natuur en vervoer. Overzichtelijk en in toegankelijke taal wordt uitgelegd hoe de nieuwe energie-economie eruit zal gaan zien in de komende decennia. Het boek telt 200 pagina's en is fullcolour geïllustreerd. Verschillende specialisten en 'insiders' uit de energie- en milieusector geven hun visie op de beschreven ontwikkelingen. De serieuze ontwikkelingen voor de toekomst worden beeldend neergezet aan het begin van ieder hoofdstuk in verhalen uit de dagelijkse praktijk van 2030. Zo wordt in het boek onder andere ingegaan op de vergroening van het bedrijfsleven en een vernieuwd gebruik van auto, vracht- en openbaar vervoer en is er een reportage opgenomen over olieproducerende enzymen en de CO2-opetende halfedelsteen Olviaan. Tijdens de presentatie wordt het eerste exemplaar van het boek in ontvangst genomen door Loek Hermans, die vervolgens zal ingaan op de vraag hoe het MKB zal inspelen op een toekomst zonder olie.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.levenzonderolie.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,