Platform Biologica


Nederlandse Week van de Smaak
24 t/m 30 september 2007

Na Frankrijk, Zwitserland en België krijgt nu ook Nederland zijn jaarlijkse Week van de Smaak. Van 24 tot en met 30 september 2007 barst het smaakfeest los. Biologica is een van de initiatiefnemers!

In de Week van de Smaak staat uiteraard de Smaak centraal. Dat betekent aandacht voor biologische topproducten, het Nederlands streekproduct, ambachtelijk bereid voedsel en bijzondere en vergeten smaken. Een week tegen de smaakvervlakking! In vele restaurants, winkels en biologische boomgaarden zullen o.a. bijzonder biologische gerechten en producten te proeven zijn.

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food Nederland, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. De projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. De Volkskrant is mediapartner van de Week van de Smaak.

Een groot aantal partijen heeft zich al bij het initiatief aangesloten, o.a. Koninklijk Horeca Nederland, NWO, restaurantgids Lekker, Delicious, PBS en Taskforce MBL, alsmede grote cateraars, restaurants en winkelketens.

Zie ook: www.weekvandesmaak.nl !

Meer informatie: Jasper Vink, vink@biologica.nl

Download: Handvest Week van de Smaak.pdf (34 Kb)