Gemeente IJsselstein


Parkeerplaatsen Sijpesteijn gerealiseerd

Datum: dinsdag 18 september 2007
De gemeente nodigt de bewoners van Sijpesteijn, Zuilensteijn en Vronesteijn uit voor een `wijkborrel' op het plein bij Sijpesteijn op maandag 24 september.

Nieuwe parkeerplaatsen door betere en efficiëntere indeling huidige parkeervakken
Sinds lange tijd ondervonden de bewoners van deze straten een tekort aan parkeerplaatsen in hun directe woonomgeving. Hierdoor was een ongewenste en onveilige verkeerssituatie ontstaan. In overleg met bewoners is gewerkt aan een oplossing. Deze zomer zijn door een betere en efficiëntere indeling van de huidige parkeervakken zestien nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd.
De gemeente wil de bewoners bedanken voor hun geduld en inzet bij het zoeken naar een oplossing voor het parkeerprobleem. Maar zij wil vooral graag van de bewoners horen of de aanleg van de extra parkeerplekken daadwerkelijk heeft geholpen.
Aanpak parkeerproblematiek nabije omgeving
De gemeente heeft toegezegd de parkeerproblematiek in de nabije omgeving ook aan te pakken. Wethouder Lappee vertelt over de stand van zaken van dit voornemen.
Speelplein behouden: wethouder Lappee plaats haag De bewoners van Sijpesteijn zijn zuinig op hun speelplein. Hier mocht beslist geen ruimte van worden ingeleverd ten behoeve van parkeerplekken. Om de scheiding tussen het speelplein en de nieuwe parkeerplekken nog beter te markeren, wordt een haag aangelegd. Wethouder Lappee geeft hier tijdens de borrel de eerste aanzet toe.