Provincie Noord-Holland

Beldriedaagse over jeugdzorg krijgt vervolg

19-9-2007

Mensen die in februari tijdens de 'Beldriedaagse jeugdzorg Noord-Holland' met Statenleden hebben gesproken over hun ervaringen, zijn uitgenodigd voor een vervolgontmoeting op maandag 24 september.

De bellers waren cliënten van de jeugdzorg, hun familieleden en vrienden én jeugdzorgprofessionals, onder wie mensen uit het onderwijs. Maandag kunnen zij in rechtstreeks persoonlijk contact met elkaar en met de Statenleden doorpraten over de zaken die zij in februari telefonisch aan de orde stelden.

Deelnemers aan het overleg zijn onder meer: zorggedeputeerde Sascha Baggerman, directeur Fuchs van Bureau Jeugdzorg, directeur mw. Rienstra van zorgaanbieder stichting Parlan, mw. Schmitz, beleidsmedewerker Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en regiodirecteur mw. Thomassen van de Raad voor de Kinderbescherming Noord-Holland.

Voorafgaand aan de bijeenkomst overhandigt Louise Smit, voorzitter van de Statencommissie Sociale Infrastructuur, de rapportage van de beldriedaagse aan de heer L. Worm, bestuurlijk vertegenwoordiger Regioraad Stadsregio Amsterdam. Onderzoeker/rapporteur De Vries van Bureau Seinpost schetst vervolgens de hoofdlijnen van de rapportage.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Frankrijkzaal van hotel Haarlem Zuid, Toekanweg 2 in Haarlem, van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Geef uw mening! Reageer op dit bericht