Gemeente Den Haag

De gemeente begint op maandag 24 september 2007 met de aanleg van een verhoogde fietsers- en voetgangersoversteek op de Ypenburgse Boslaan ter hoogte van de Zomertalinglaan. De werkzaamheden vinden verspreid over twee weken plaats.

Fietsers en voetgangers maken veelvuldig gebruik van de huidige oversteekplaats vanuit de wijk Bosweide naar scholen en het nabij gelegen winkelcentrum. In samenspraak met de scholen en de werkgroep verkeer van de bewonersvereniging Bosweide heeft de gemeente besloten in verband met de veiligheid, een verhoogde oversteekplaats en zebrapad aan te leggen.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden aan de oversteekplaats moet het autoverkeer op de Ypenburgse Boslaan ter hoogte van de Zomertalinglaan rekening houden met verkeershinder. Voetgangers en fietsers kunnen, zij het met enige hinder, tijdens de werkzaamheden op het kruispunt blijven oversteken.

Vanaf maandag 24 tot en met vrijdag 28 september vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats aan de oversteekplaats. Op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur wordt de Ypenburgse Boslaan ter hoogte van het kruispunt met de Zomertalinglaan, versmald tot één rijbaan voor beide richtingen. Het autoverkeer uit beide richtingen wordt dan om beurten over één rijbaan geleid met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Ook is op werkdagen van 09.00 - 16.00 uur de aansluiting van de Zomertalinglaan op de Ypenburgse Stationsweg tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.

In week daarop wordt er nog twee dagen gewerkt aan de vernieuwde oversteekplaats. De oversteekplaats wordt geasfalteerd en de belijning aangebracht. Ook tijdens deze werkzaamheden wordt de rijbaan van 09.00 tot 16.00 uur op de Ypenburgse Boslaan ter hoogte van de Zomertalinglaan versmald tot één rijbaan voor beide richtingen. Daarnaast is tijdens deze werkzaamheden tussen 09.00 en 16.00 uur de aansluiting van de Zomertalinglaan op de Ypenburgse Stationsweg tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.

Meer informatie
Meer informatie over deze en ander wegwerkzaamheden in de Den Haag, is te vinden op www.denhaag.nl/bereikbaarheid.