Voedingcentrum


24 tot en met 30 september: Week van de Smaak!

20 september 2007

Van 24 tot en met 30 september wordt de Week van de Smaak gehouden. In deze week staan streekproducten, authentieke smaken, biologisch eten en tradities centraal. Er zijn talloze activiteiten te doen en ook het Voedingscentrum draagt een steentje bij. Zo staat het nieuwe nummer van Lekker Belangrijk!!! in het teken van de Week van de Smaak. Ook de Wateetenbeweeg ik-Bus besteedt aandacht aan de Week. Hieronder meer informatie over de verschillende smakelijke activiteiten.

De Week van de Smaak is een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten. Bij alle activiteiten staat âsmaakâ centraal. Tijdens de Week komt het tweede nummer van het magazine voor jongeren Lekker Belangrijk!!! uit. Dit nummer staat in het teken van de Week van de Smaak. Zo leren jongeren in dit nummer van de Vlaamse chef-kok Frank Fol hoe ze een gezonde Smaakbom (een groenteslaatje) kunnen maken.

Lees Lekker Belangrijk!!! hier online

Op naar Valkenburg

Diezelfde Frank Fol vertoont in de Week van de Smaak live zijn kunsten op het Th.Dorrenplein in Valkenburg. De Smaakbom wordt dan voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. In Vlaanderen laat de bekende kok met zijn Smaakbom kinderen genieten van groenten. Nog een reden om naar het Th.Dorrenplein in Valkenburg te gaan: de Wateetenbeweegik-Bus staat er! In deze bus van het Voedingscentrum en het NISB krijgen bezoekers aan de hand van hoe ze hun dag besteden tips op maat over eten en bewegen. Speciaal voor de Week van de Smaak staat het snacken met groente en fruit die week centraal in de bus. Bezoekers kunnen smaakproeven doen van de lekkerste groente- en fruitsnacks.

Meer over de Wateetenbeweegik-bus

Meer over de Smaakbom

Overige activiteiten

Natuurlijk is er nog veel meer te doen tijdens de Week van de Smaak. U kunt er alles over lezen op de website van de Week van de Smaak: www.weekvandesmaak.nl Speciale aandacht voor het bijzonder fraaie Smaakweek-geschenk: het boekje âAlle 13 maanden Smaakâ. Op de site staat waar u dit boekje kunt krijgen. In het boekje staat allerlei nuttige informatie over ambachtelijke en seizoens- en streekgebonden producten. Hebt u na de Week van de Smaak nog geen genoeg van smakelijke activiteiten? Kijk dan eens op de EetDoeDingen-database op www.lekkerbelangrijk.nl. Het Voedingscentrum heeft daar allerlei leuke en lekkere uitjes voor kinderen (maar ook leuk voor ouderen!) verzameld, zoals appels plukken, pasta maken en verschillende proeverijen.

Meer over de Week van de Smaak

Meer over EetDoeDingen