RTL Group

'Who's next' terug met nieuwe co-presentator

Whos Next, het interviewprogramma van nrc.next bij RTL Z, gaat maandag van start met een nieuwe serie. Naast NRC-redacteur Robert van de Roer neemt nieuwkomer Babs Assink tweemaal per week de presentatie voor haar rekening. Assink was tot vorige week actief als verslaggever bij het NOS-Journaal.

In Whos Next worden elke werkdag bekende Nederlanders aan de ontbijttafel geïnterviewd over het nieuws uit nrc.next. Het programma duurt twaalf minuten en wordt twee keer per dag uitgezonden, om 13.40 uur en 17.45 uur. Naar de 150 afleveringen op tv, die sinds mei vorig jaar zijn uitgezonden bij RTL 7, keken gemiddeld zo'n 150.000 kijkers. Het programma is 's middags ook al te zien via rtlz.nl, nrc.nl en YouTube.

Babs Assink was sinds 1999 verslaggever bij het NOS-Journaal, onder andere op politie- en justitieterrein. Zij berichtte over de rechtzaken over de moord op Pim Fortuyn, de moord op Theo van Gogh en het Holleeder-proces. Tussen 1991 en 1999 was ze verslaggever bij Radio Rijnmond. Ook maakte ze radioreportages voor de VPRO.

Robert van de Roer begon als freelance beeldbandredacteur bij Studio Sport, was daarna vijftien jaar onderzoeksjournalist en ruim twaalf jaar diplomatiek redacteur bij NRC Handelsblad. Hij interviewde vele internationale leiders en won twee keer een prijs van de correspondentenvereniging van de VN. De afgelopen jaren trad hij ook op als televisiecommentator en presenteerde hij het RVU-programma 'Het Referendum'.

Whos Next is het eerste dagelijkse tv-programma van een Nederlandse krant, in samenwerking met RTL en NRC-uitgever PCM. Het programma wordt nog sneller gemaakt dan de krant. De presentator maakt samen met een cameraman in de ochtend het interview, monteert het op locatie met een mobiele montageset en stuurt het direct door naar Hilversum.

Uitzending: RTL Z, dagelijks, vanaf maandag 24 september, om 13.40 en om 17.45 uur bij RTL 7.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.