Socialistische Partij Rotterdam

SP-fractie presenteert huis-aan-huis krant op Afrikaanderplein

20-09-2007 * Maandag 24 september om 16.00 presenteert de Rotterdamse SP-fractie de krant van 2007: Rotterdam verdient beter! De presentatie vindt plaats bij Speeltuinvereniging Afrikaanderplein. 'Ú bepaalt wat een prachtwijk is'.

SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen zegt in de krant: ''Om van de probleemwijken prachtwijken te maken, moet de gemeente durven investeren in mensen en luisteren wat zij belangrijk vinden. De problemen van de wijk zijn vaak de problemen van de mensen. Niet van de stenen en niet van het aantal bloembakken''.

Vanaf 16.30 gaat de fractie met andere SP-leden langs de deuren in de buurt om de huis-aan-huis krant aan te bieden. De SP-fractie sluit met de presentatie een middag van buurtbezoeken in de Afrikaanderwijk af, elke twee weken gaat de fractie in een andere buurt 'Buurten in de Wijken'.

Vrijwilligers bezorgen in september de krant bij 120.000 huishoudens, vooral in de wijken die door minister Vogelaar aangemerkt zijn als 'probleemwijk'. Aansluitend gaan SP'ers in een aantal buurten deur-aan-deur aanbellen om de mensen te vragen wat de problemen in hun buurt zijn, hoe het beter kan en wat ze daar zelf aan willen bijdragen. Via een bon in de krant en op www.rotterdam.sp.nl kunnen Rotterdammers ook hun mening insturen. Dit najaar zal de SP alle ideeën en oplossingen bundelen en presenteren.