Gemeente Tiel


Chatten over het Tiels Verkeers- en Vervoerplan

Inwoners van de gemeente Tiel kunnen op 24 september van 20.00 uur tot 21.00 uur chatten met wethouder Cees Anker. Die avond krijgen zij de gelegenheid om vragen te stellen of opmerkingen en suggesties te doen over het verkeersplan voor Tiel. Vanaf 20.00 uur kan men inloggen op de chatroom via de startpagina van www.tiel.nl en actief meedenken.

Wat staat er in het Tiels Verkeers- en vervoerplan? In de afgelopen jaren is gewerkt aan een Tiels Verkeers- en Vervoerplan (TVVP). In het plan wordt het verkeers- en vervoerbeleid van de gemeente Tiel voor de middellange en lange termijn vastgelegd. Het plan biedt de basis voor de uitvoering van verkeersmaatregelen in de komende jaren. Het TVVP wordt in samenhang met de Structuurvisie en de ruimtelijke plannen voor Waalfront en het Stationsgebied ontwikkeld. In die visie wordt het gewenste ruimtelijke beleid beschreven.

De gemeente wil graag het gebruik van het (interne) autoverkeer beheersen en het gebruik van alternatieve vervoerwijzen stimuleren. Daarnaast heeft Tiel een belangrijke ruimtelijke en economische centrumfunctie in de Regio Rivierenland. Het te voeren verkeers- en vervoerbeleid moet daarom niet alleen voorzien in de eigen behoefte, maar faciliterend zijn aan deze regiofunctie en, waar mogelijk, deze functie versterken.

Van startnotitie naar Stadsdebat
In maart is de startnotitie vastgesteld. In de startnotitie zijn de uitgangspunten en aandachtspunten voor het TVVP beschreven. De startnotitie is verder uitgewerkt in een Koersnota. In deze nota zijn de gewenste hoofdwegen, routes voor openbaar vervoer en fietsroutes beschreven. De Koersnota is in juli in de commissie Ruimte besproken en vormt de basis voor het Stadsdebat dat in oktober wordt gevoerd en waarvan de chatsessie onderdeel uitmaakt.

Bekijk de Startnotitie en Koersnota van het Tiels Verkeers- en Vervoersplan.

Laatst bijgewerkt: 20 september 2007